Δύο κρούσματα ντόπινγκ στην άρση βαρών

Δύο κρούσματα ντόπινγκ στην άρση βαρών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη μία φορά η χρήση απαγορευμένων ουσιών έρχεται να «κηλιδώσει» το άθλημα της άρσης βαρών. Στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στα Γιάννενα, δύο αθλητές δεν κατάφεραν να περάσουν τον έλεγχο και τα δείγματα βρέθηκαν «θετικά». Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ένας από τους δύο αρσιβαρίστες είναι ανήλικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας αθλητής είχε χρησιμοποιήσει αναβολική ουσία και ο άλλος διεγερτική. Πρόκειται για έναν αθλητή που προέρχεται από σωματείο της Αθήνας και έναν από σύλλογο της επαρχίας. Από την επαρχία είναι ο ανήλικος ο οποίος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει διεγερτική ουσία και είναι μικρότερος από 15 ετών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ένας από τους δύο γονείς του έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο ανήλικος αναγκάστηκε να αγωνιστεί αργά τη νύχτα καθώς, όπως έγινε ο προγραμματισμός της διοργάνωσης από τους ανθρώπους της άρσης βαρών, οι αγώνες τελείωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Η διεγερτική ουσία που φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ενδέχεται να προήλθε ή από σκεύασμα για να χάσει κιλά ή από κάποιο ενεργειακό ρόφημα (μη νόμιμο).

Εφόσον το πρώτο δείγμα βρεθεί «θετικό» ο αθλητής έχει δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστεί και το δεύτερο (ο δειγματολήπτης την ίδια ώρα χωρίζει το δείγμα σε δύο φιαλίδια). Σε περίπτωση που δεν ζητήσει έλεγχο του δεύτερου δείγματος, σημαίνει ότι αποδέχεται τα αποτελέσματα και τιμωρείται. Στα πρόσφατα θετικά δείγματα από το άθλημα της άρσης βαρών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας αθλητής δεν ζήτησε επανέλεγχο. Προς το παρόν, για τα δύο περιστατικά, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ούτε από το Εθνικό Συμβούλιο Αντιντόπινγκ ούτε από την ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή