Εκτός ολυμπιακού test event του Τόκιο η Μπεκατώρου

Εκτός ολυμπιακού test event του Τόκιο η Μπεκατώρου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου δεν θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος στο test event και να «γνωρίσει» τον ιστιοπλοϊκό στίβο όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, διότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν δήλωσε το πλήρωμά της. Σύμφωνα με τον ΕΙΟ, η «χρυσή» ολυμπιονίκης και ο παρτενέρ της Μιχάλης Πατενιώτης έπρεπε να πάρουν μέρος στη διαδικασία πρόκρισης παρόλο που το μοναδικό ελληνικό σκάφος στην κατηγορία Nacra 17, μέχρι πρόσφατα, ήταν το σκάφος τους.

«Προκήρυξαν πρόκριση στην οποία δεν τρέξαμε, καθότι ήμασταν σε αγώνες στο εξωτερικό. Είχαμε καταθέσει στο πρόγραμμά μας στην ομοσπονδία και γνώριζαν ότι θα είμαστε στο εξωτερικό. Δεν έγινε ο αγώνας και έτσι θεωρούν ότι δεν υπάρχει εθνική ομάδα», δήλωσε στην «Κ» η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2004. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη, τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια με στόχο την κατάκτηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στηρίζουν οι ίδιοι από οικονομικής πλευράς και μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει χρήματα από την ομοσπονδία. Η πρόκριση θα κριθεί στο Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στη Νέα Ζηλανδία (Οκλαντ, 29/11-8/12). Σε αυτή την κατηγορία θα δοθούν άλλα έξι «εισιτήρια».

Σε ό,τι αφορά το test event της Ιαπωνίας, το ελληνικό δίδυμο δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος διότι δεν δηλώθηκε από την ομοσπονδία επειδή δεν πήρε μέρος στον αγώνα για την πρόκριση των εθνικών ομάδων, παρόλο που τότε υπήρχε μόνο μία ομάδα, η δική τους. Δηλαδή, θα έπρεπε να στηθούν σημαδούρες –κάτι που σημαίνει και έξοδα– και ένα σκάφος θα έτρεχε μόνο του γύρω από αυτές για να θεωρηθεί εθνική ομάδα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή