Το break dance στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το break dance στους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και η… ολυμπιακή πόρτα άνοιξε για το breaking, γνωστό και ως break dance. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωζάννη, το break dance και τα αγωνίσματα skateboard, σερφ και αναρρίχηση έτυχαν «ομόφωνης έγκρισης» από τους «Αθανάτους» και, παρόλο που η επίσημη επιβεβαίωση θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2020, όλα δείχνουν ότι θα βρεθούν στο ολυμπιακό πρόγραμμα του 2024. Αντίθετα, για το καράτε δεν υπήρξε καμία συζήτηση. Στο μεταξύ, σήμερα στο κλαμπ των «Αθανάτων» αναμένεται να μπει ο Σπύρος Καπράλος.

Η παρουσίαση των αθλημάτων στη Σύνοδο στη Λωζάννη πραγματοποιήθηκε από τον Γάλλο, «χρυσό» ολυμπιονίκη στο κανό, Τόνι Εστανγκέ, ο οποίος τόνισε ότι τα νέα αθλήματα κάνουν τη διοργάνωση πιο καλλιτεχνική. «Ο ρόλος μας είναι να εμπλουτίσουμε τους Αγώνες με νέα αθλήματα και να προσελκύσουμε νέο κοινό, ειδικά αυτό της νέας γενιάς», δήλωσε ο ολυμπιονίκης. Για το καράτε δεν έγινε καμία αναφορά. Ετσι, όλα δείχνουν ότι το άθλημα των τατάμι μετά τη διοργάνωση του Τόκιο θα βγει από το πρόγραμμα. Στη θέση του θα μπει το break dance που συνδυάζει χορό με ασκήσεις εδάφους και κινήσεις από πολεμικές τέχνες.

Η συνεδρίαση της ΔΟΕ θα συνεχιστεί σήμερα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Αθήνας ως πόλης διεξαγωγής της Συνόδου της ΔΟΕ το 2021. Την υποψηφιότητα θα προλογίσει και ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής. Το απόγευμα, ο Σπύρος Καπράλος αναμένεται να ψηφιστεί ως ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα. Ετσι η χώρα μας ύστερα από 3,5 χρόνια θα αποκτήσει και πάλι «Αθάνατο». Στο μεταξύ, εγκαινιάστηκε και το νέο κτίριο των γραφείων της ΔΟΕ, στη Λωζάννη, το οποίο στοίχισε 180.000.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή