Νέες «σεισμικές δονήσεις» για τη διαιτησία

Νέες «σεισμικές δονήσεις» για τη διαιτησία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συζητήσεις για τον κανονισμό διαιτησίας και την αποχώρηση των επτά από τα 17 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, λόγω της ανανέωσης του συμβολαίου του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, προκάλεσαν «σεισμικές δονήσεις» στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση των κανονισμών να μεταφερθεί στη επόμενη συνεδρίαση στις 31 Ιουλίου. Ο μόνος κανονισμός που ήρθε προς συζήτηση ήταν της διαιτησίας, για τον οποίο ειπώθηκε ότι δεν θα εγκριθεί, αλλά απλώς θα  κοινοποιηθεί στη μέλη της Ε.Ε.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από διάφορα μέλη, όπως ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος έθεσε θέμα διαφάνειας επειδή, όπως είπε, είχε προσυμφωνηθεί να μη συζητηθεί κανένας κανονισμός. Επίσης, έθεσε θέμα μείωσης αρμοδιοτήτων της  Ε.Ε., αφού με τον νέο κανονισμό οι πίνακες διαιτητών δεν θα επικυρώνονται αλλά μόνο θα κοινοποιούνται στα μέλη. Επ’ αυτού αντέδρασε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει οι πίνακες διαιτητών να διαβάζονται στην Ε.Ε. και τα μέλη να μπορούν εκφράσουν τις απόψεις τους.

Μπρος στο αδιέξοδο, και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ, αποφασίστηκε ο κανονισμός διαιτησίας να έρθει προς συζήτηση μαζί με τους υπόλοιπους στο τέλος Ιουλίου. Νωρίτερα ειπώθηκε από τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα Πετρ Φούσεκ ότι ο κανονισμός έχει εγκριθεί από τις FIFA/UEFA και δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή.

Προηγουμένως, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, που ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν αποχωρήσει από την τελευταία συνεδρίαση, ζήτησε από τον Χούμπελ να επαναλάβει αυτά που είπε περί μη ανεξάρτητων παραγόντων. Ο Χούμπελ απάντησε ότι δεν επρόκειτο για κατηγορία, αλλά για κάτι για το οποίο θα έπρεπε να αναρωτηθούν αυτοί που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και ότι μετέφερε αυτά που διάβασε στο Διαδίκτυο. Τότε ο Ν. Βακάλης του είπε: «Εδώ δεν είμαστε μπανανία. Κι εγώ διαβάζω για εσάς στο Διαδίκτυο ότι είστε τουρίστας και έρχεστε εδώ για να τρώτε παγωτό, αλλά δεν το μεταφέρω στις συνεδριάσεις. Σας ζητώ να ανακαλέσετε και επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου». Θέμα μη έναρξης των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ έθεσε ο πρόεδρος των δύο Λιγκών, Λ. Λεουτσάκος, επειδή δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρότι είχαν δοθεί υποσχέσεις από την κυβέρνηση και βάσει αυτών των υποσχέσεων προχώρησε η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΟ ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής που θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους. Στη Φούτμπολ Λιγκ θ’ ανέβουν τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των οκτώ που θα τερματίσουν πρώτες σε κάθε όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή