Μεταγραφικός σχεδιασμός στο… σκοτάδι

Μεταγραφικός σχεδιασμός στο… σκοτάδι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομική αβεβαιότητα για τα εγγυημένα έσοδα της επόμενης περιόδου και η τάση φυγής ομάδων και παραγόντων, που προκαλεί ρευστότητα στη σύνθεση του νέου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, έχουν προκαλέσει μεγάλες «πληγές» για το μέλλον του και ενώ το κύρος του αθλήματος σε συλλογικό επίπεδο έχει καταρρακωθεί από τον επίλογο της προηγούμενης χρονιάς.

Η ελπίδα ανάτασης του μπάσκετ και της αναζωπύρωσης του φίλαθλου ενδιαφέροντος, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων, εναπόκειται στην Εθνική Ανδρών και στην προσπάθεια διάκρισης της στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά και στα μικρότερα ηλικιακά εθνικά συγκροτήματα, όπως η ομάδα νέων (U-19), που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνεται στο Ηράκλειο και θα αρχίσει αύριο.

Στο επαγγελματικό μπάσκετ, έξι ΚΑΕ κινούνται, ουσιαστικά, για τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους. Στον Παναθηναϊκό και στην τρίτη θητεία του Αργύρη Πεδουλάκη δεν θα βρίσκεται ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ύστερα από επτά χρόνια στους «πράσινους» και σε ρόλο διαδόχου του Μάικ Μπατίστ αποχώρησε, καθώς δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Ο Γκιστ, που είχε γίνει ανταλλαγή με τον Αντι Πάνκο από τη Μάλαγα, στα μέσα της περιόδου 2012-2013, έπαιξε 178 παιχνίδια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναζητεί πλέον τον αντικαταστάτη του και ενώ έχει αποκτήσει τον Αμερικανό Τζέικομπ Ουάιλι, που αγωνίζεται στις δύο θέσεις των ψηλών.

Σε σταθερή μεταγραφική ενίσχυση προχωράει η ΑΕΚ, που έκανε πρόταση στον Γιόνας Μασιούλις και στον Κουβανό Σαντ Ρος για τη διετή ανανέωση των συμβολαίων τους, ενώ διαπραγματεύεται με τον Νίκο Γκίκα, του οποίου η συνεργασία ολοκληρώθηκε στον Προμηθέα. Ο παίκτης δίνει προτεραιότητα στην εξέταση της πρότασης του φιναλίστ Προμηθέα, ενώ ενδιαφέρον από τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου υπάρχει για τον Χρήστο Σαλούστρο, από την ίδια ομάδα.

Στο στόχαστρο της Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται ο Κώστας Παπανικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες Ιταλών δημοσιογράφων, ενώ παρελθόν και επισήμως αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο στη Χίμκι.

• Η Εθνική Νέων (U-19) του Γιάννη Καστρίτη oλοκλήρωσε την προετοιμασία της για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κρήτης, που θα αρχίσει αύριο και πρώτος αντίπαλος θα είναι οι Φιλιππίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή