ΠΑΟ των πολλών στον Βοτανικό

ΠΑΟ των πολλών στον Βοτανικό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όραμά του για έναν Παναθηναϊκό ενιαίο και αδιαίρετο που θα στεγάζεται στην «Παναθηναϊκή Πολιτεία» του Βοτανικού χωρίς να εξαρτάται οικονομικά από τη δύναμη του ενός αλλά την ισχύ των πολλών, οι οποίοι θα χρηματοδοτούν την ομάδα και θα εκλέγουν μελλοντικά τη διοίκηση κάθε τμήματος κατά το πρότυπο της Μπαρτσελόνα, παρουσίασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ίδιος έθεσε τρεις προϋποθέσεις για να εμπλακεί ενεργά στο εγχείρημα αναλαμβάνοντας μελλοντικά τη γενική διοίκηση ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για την εκλογή των διοικούντων από τα μέλη του σωματείου, με την υποσημείωση ότι εάν δεν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, ο ίδιος θα απεμπλακεί από την ΚΑΕ, αναθέτοντας το μάνατζμεντ σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του για να την «τρέξει» ανάλογα με τα έσοδά της, που είναι πολύ μικρότερα από το τωρινό κόστος της.

Η πρώτη χρονικά προϋπόθεση που έθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος είναι η θωράκιση από την πολιτεία του πλάνου για τη συστέγαση όλων των τμημάτων του συλλόγου στον Βοτανικό. Οπως τόνισε, έχει λάβει εγγυήσεις από Δήμο Αθηναίων, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση του έργου με τρόπο που θα ανακοινωθεί αργότερα, με άξονα την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 38.000 θέσεων και κλειστού μπάσκετ 15.500 θέσεων. Αν δεν υλοποιηθεί το σχέδιο, ο ίδιος δεν προτίθεται να ηγηθεί της προσπάθειας.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να συνδράμουν οικονομικά όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, με στόχο να συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες μέχρι να έλθουν έσοδα από την υλοποίηση του πρότζεκτ του Βοτανικού. Αν και ο ίδιος εκτιμά ότι το ΟΑΚΑ ήταν καλύτερη λύση, θεωρεί ότι το πλάνο αυτό υπονομεύθηκε και η μόνη ρεαλιστική λύση είναι πλέον ο Βοτανικός.

Βαρδινογιάννης, Νίκας

Ονομάτισε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιώργο Νίκα ως δύο από τους επιφανείς οπαδούς του Παναθηναϊκού που μπορούν να συνδράμουν οικονομικά, περιμένοντας βοήθεια και από άλλους, ενώ απαραίτητη θεωρεί και τη συνδρομή των απλών οπαδών μέσω της διαδικασίας των μελών. Κίνητρο για να συμμετάσχουν θεωρεί το σχέδιο του Βοτανικού και τον συναγερμό που έχει χτυπήσει για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δύο πρώτες προϋποθέσεις, η τρίτη θα είναι να ζητηθεί από τον κ. Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει στον Ερασιτέχνη τις μετοχές της ΠΑΕ, όπως ο ίδιος θα δωρίσει τις μετοχές της ΚΑΕ που είναι ελεύθερες βαρών (δεν έχει χρέη η εταιρεία) και αποτιμώνται στα 25 εκατ. ευρώ. Με την παραχώρηση των μετοχών, θα αναλάβει αυτός τα χρέη της ΠΑΕ, αρκεί να είναι στο ύψος που εκτιμάται ότι είναι σήμερα, δηλαδή περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή