Ο ύπνος των… δικαίων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη του νέου επαγγελματικού μας πρωταθλήματος πλησιάζει και οι ομάδες προσπαθούν να ενισχυθούν, ώστε να παρουσιαστούν κατά το δυνατόν καλύτερες στους αγωνιστικούς χώρους. Τώρα αν αυτό γίνεται από τις περισσότερες χωρίς ένα ουσιαστικό σχεδιασμό, αλλά με το σύστημα… «ό,τι κάτσει», είναι ένα άλλο θέμα.

Αυτοί που δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για τη βελτίωση του προϊόντος τους, είναι εκείνοι που θα έπρεπε κατά τεκμήριο να θέλουν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας. Είναι όσοι απαρτίζουν τα συμβούλια της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ. Αντιθέτως, όπως δείχνουν όλες τους οι σκέψεις, είναι να προασπίσουν πρωτίστως τα προσωπικά τους συμφέροντα, που συμβαδίζουν με αυτά των συλλόγων τους, εις βάρος του συνολικού καλού

του αθλήματος.

Ως γνωστόν, ένα από τα βασικά προβλήματα του ποδοσφαίρου μας είναι η βία και αυτοί που την προκαλούν. Πρόσφατα βιώσαμε το κωμικοτραγικό γεγονός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όπου λιγότερα από χίλια άτομα –υποτίθεται από τα εκλεκτά μέλη των δύο αντιπάλων ΠΑΕ– συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Κι όμως, ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Επειδή, μάλιστα, το θεωρούν σχεδόν σίγουρο πως θα υπάρξουν πάλι εισβολές οπαδών τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Βιαιοπραγίες κατά των παραγόντων ενός παιχνιδιού. Μονομαχίες με μαχαιρώματα. Συμπλοκές με τα ΜΑΤ και άλλα τέτοια… παρελκόμενα του αθλήματος, σκέφτηκαν, αντί να θεσπίσουν αυστηρότερες ποινές, να ελαφρύνουν τις υπάρχουσες. Σε απλά ελληνικά: Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή