Πυροδοτούνται μεταγραφικές «βόμβες»

Πυροδοτούνται μεταγραφικές «βόμβες»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος των μεταγραφών στην Ευρώπη άνοιξε, χθες, με σημαντικές κινήσεις, ενώ κυοφορούνται ακόμη σημαντικότερες όπως αυτή του Νεϊμάρ προς την Μπαρτσελόνα και του Ματάις ντε Λιχτ στη Γιουβέντους.

Ο Νεϊμάρ φέρεται να δηλώνει στην Παρί Σεν Ζερμέν ότι δεν θα μπει στο πρόγραμμα προετοιμασίας (όταν το επιτρέψει η ανάρρωσή του), διότι θέλει να επιστρέψει στην Μπάρτσα. Ρεπορτάζ της εφημερίδας Sport στη Βαρκελώνη κάνει λόγο για υποχώρηση της Παρί κάτω από τα 200 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένης της αξίας έμψυχων ανταλλαγμάτων.

Οπως έγραψε, χθες, η Mundo Deportivo της Βαρκελώνης, οι «μπλαουγκράνα» προσανατολίζονται στο να προτείνουν συμβόλαιο με πληρωμή βάσει των εμφανίσεων του παίκτη, δεδομένων των αλλεπάλληλων τραυματισμών του.

Η Ιταλία, όμως, ήταν αυτή που τράβηξε χθες τα φώτα της δημοσιότητας με αλλεπάλληλες μεταγραφικές ανακοινώσεις, καθώς μετά και την περυσινή μετακίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Καμπιονάτο οι ομάδες της γείτονος δίνουν όλο και περισσότερα χρήματα για την ενίσχυσή τους. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν ως δεδομένη την απόκτηση του Ντε Λιχτ από τη Γιουβέντους σε μια μετακίνηση αξίας 80 εκατ. ευρώ από τον Αγιαξ, με τον ατζέντη του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα να αποκομίζει το ποσό των 11 εκατ. ευρώ.

Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη μετακίνηση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού Κώστα Μανωλά από τη Ρόμα στη Νάπολι, ύστερα από πενταετή υπηρεσία στους «τζαλορόσι», οι οποίοι θα λάβουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 36 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ακρίβεια πρόκειται για 18 εκατ. ευρώ σε χρήμα συν την αξία του Αμαντού Ντιαβαρά που θα πάρει την αντίστροφη πορεία, από τη Νάπολι στη Ρόμα. Ο πρώην σέντερ μπακ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με αποδοχές 4 εκατ. ευρώ που με τα μπόνους θα ανεβαίνουν στα 4,5 εκατ., σύμφωνα με την εφημερίδα Gazzetta dello Sport. Ηδη, οι «παρτενοπέι» άρχισαν να πωλούν τις φανέλες με τον αριθμό 44, αφού ο Ελληνας αμυντικός θα διατηρήσει τον αριθμό που είχε και στη Ρόμα.

Επίσης, χθες, η Ιντερ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Ουρουγουανού αμυντικού της Ατλέτικο Ντιέγο Γοδίν, που μετά εννέα χρόνια αφήνει τη Μαδρίτη υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο στα 33 του χρόνια. Η δε Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι ο Γάλλος διεθνής Αντριάν Ραμπιό της Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε χθες από ιατρικά τεστ, ενόψει υπογραφής τετραετούς συμβολαίου με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, στην οποία επιστρέφει ο Γονσάλο Ιγουαΐν μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του στην Τσέλσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή