Υπερ-ημιτελικός με Βραζιλία – Αργεντινή

Υπερ-ημιτελικός με Βραζιλία – Αργεντινή

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα «σούπερ κλάσικο»! Το θρυλικό ντέρμπι Βραζιλίας και Αργεντινής διεξάγεται στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα αργά απόψε (3.30 π.μ.) στο Μπέλο Οριζόντε, εκεί όπου πέντε χρόνια πριν η Γερμανία, πάλι σε ημιτελικό είχε σαρώσει τη Σελεσάο με σκορ 7-1 στο Μουντιάλ του 2014.

Η καθαρή νίκη της Αργεντινής επί της Βενεζουέλας το βράδυ της Παρασκευής στον προημιτελικό, με σκορ 2-0, οριστικοποίησε την πρώτη συνάντηση των δύο νοτιοαμερικανικών υπερδυνάμεων στo πλαίσιo Κόπα Αμέρικα από τον τελικό του 2007, όταν η Βραζιλία είχε επικρατήσει με 3-0.

Οποια ομάδα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού στον άλλο ημιτελικό αύριο τη νύχτα θα αναμετρηθούν η Χιλή, που επικράτησε στα πέναλτι της Κολομβίας, με το Περού, που κατέβαλε –επίσης στα πέναλτι– την Ουρουγουάη.

Από τα ημιτελικά όμως οι πιθανότητες να κρίνονται στα πέναλτι οι νικητές, όπως έγινε στους τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς, μειώνονται, καθώς από φέτος καθιερώνεται και παράταση σε περίπτωση ισοπαλίας, πριν από την προσφυγή στη «ρώσικη ρουλέτα» σε ημιτελικούς και τελικούς.

Οι Βραζιλιάνοι, πάντα χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ, εστιάζουν την προσοχή τους στο πώς θα φρενάρουν τον Λιονέλ Μέσι, παρότι δεν είναι στα καλύτερά του, όπως ο ίδιος έχει πει. «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζωηρέψει. Εκεί που τον βλέπεις να περπατάει, αναζητεί χώρους για να ξεχυθεί στην αντεπίθεση,» είπε ο Βραζιλιάνος αμυντικός Τιάγκο Σίλβα.

Ο Μέσι πάντως έχει δώσει πολλή έμφαση στους κακούς αγωνιστικούς χώρους στη διοργάνωση. Ειδικά για την Αρένα Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε, όπου θα διεξαχθεί αύριο ο ημιτελικός Χιλή – Περού, είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει τόσες τρύπες ώστε η μπάλα που περνά από πάνω τους μεταμορφώνεται σε κουνέλι, χοροπηδώντας από δω κι από κει».

Εντονη ήταν, από την άλλη πλευρά, η απογοήτευση για την Κολομβία και την Ουρουγουάη, που είχαν καλές ομάδες και αποκλείστηκαν από το τουρνουά χωρίς να υποστούν ήττα, έχοντας κερδίσει και την πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Η Κολομβία μάλιστα αποκλείστηκε χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 95 χρόνια στον θεσμό. Είναι όμως η νίκη της επί της Αργεντινής στους ομίλους που έφερε τώρα τη Βραζιλία κόντρα στην Αργεντινή απόψε.

Ο Λουίς Σουάρες ήταν μοιραίος για την Ουρουγουάη, λόγω του μοναδικού χαμένου πέναλτι κόντρα στο Περού (απέκρουσε ο τερματοφύλακας Πέδρο Γαλέσε), και ξέσπασε σε κλάματα. Θα έχει πάντως άλλη μία φορά την ευκαιρία για έναν δεύτερο τίτλο Κόπα Αμέρικα στο παλμαρέ του, αφού του χρόνου, όταν θα είναι 33 ετών, ακολουθεί η 47η διοργάνωση του θεσμού σε Αργεντινή και Κολομβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή