Μπάσκετ: Επιλογές χωρίς ρίσκο για τους «αιωνίους»

Μπάσκετ: Επιλογές χωρίς ρίσκο για τους «αιωνίους»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριμες επιλογές με εχέγγυα απόδοσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και προερχόμενοι από τη συνήθη «ανακύκλωση» Αμερικανών παικτών σε ομάδες της Ευρωλίγκας και του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Τάιρις Ράις, που αποτελεί παίκτη του Παναθηναϊκού, καθώς και ο Κέβιν Πάντερ, που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Ο 32χρονος Ράις (1.85) πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν από 10 χρόνια, παίζοντας στον Πανιώνιο και έκτοτε κατέκτησε την Ευρωλίγκα του 2014, με τη Μακάμπι στο Μιλάνο, πέρυσι ήταν συμπαίκτης του Νίκου Ζήση στην Μπάμπεργκ και συνολικά έχει αγωνισθεί σε έξι ευρωπαϊκές ομάδες (Λιέτουβος Ρίτας, Μπάγερν, Χίμκι, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ).

Ο Πάντερ (26 χρ., 1.90) βοήθησε την ΑΕΚ πέρυσι και τη Βίρτους Μπολόνια φέτος να φθάσουν στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πριν από τρία χρόνια έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αγωνιζόμενος με το Λαύριο. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, ο οποίος ολοκλήρωσε και τη μεταγραφή του Αντώνη Κόνιαρη (22 χρ., 1.91) για τα τρία επόμενα χρόνια.

• Η θέση που θα καταλάβει στον τρίτο όμιλο, αναλόγως με το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα με την Αργεντινή (20.30) στο γήπεδο «Δυο Αοράκια», και ο επόμενος αντίπαλος στη φάση των «16», καθώς προκρίνονται όλες οι ομάδες, είναι τα δύο ζητούμενα της Eθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο U19 που διοργανώνεται στο Ηράκλειο. Η ελληνική ομάδα νίκησε (85-69) τις Φιλιππίνες, ηττήθηκε από τη Ρωσία (83-75) και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Εφόσον η Ρωσία επικρατήσει των Φιλιππίνων στον άλλο αγώνα, η Εθνική θα καταλάβει την πρώτη θέση, αν επιβληθεί των Αργεντινών με διαφορά 15 πόντων, θα είναι δεύτερη, αν η διαφορά νίκης κυμανθεί από τους 4 έως τους 15 πόντους, και θα καταταγεί τρίτη, αν νικήσει μέχρι και τέσσερις πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή