Ποδόσφαιρο: Κλήρωση «βουνό» για ΠΑΟ

Ποδόσφαιρο: Κλήρωση «βουνό» για ΠΑΟ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα δοθεί το πρώτο μεγάλο ραντεβού στη νέα αγωνιστική σεζόν. Η χθεσινή κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1 μπορεί να μην έβγαλε κάποιο ντέρμπι στην πρεμιέρα, παρ’ όλα αυτά τα παιχνίδια-φωτιά θα ξεκινήσουν από την 3η κιόλας αγωνιστική, όπου ο Αρης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό.

Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστό για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ιστορικός, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη σύσταση της Α΄ εθνικής κατηγορίας. Ο δεύτερος είναι καθαρά αγωνιστικός, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, σε πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και δύο αγωνιστικές μεσοβδόμαδα στις 18-19 Δεκεμβρίου 2019 και 22-23 Ιανουαρίου 2020.

Τα πλέι οφ (θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 7/3/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαΐου 2020 (9 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13 Μαΐου 2020), ενώ τα πλέι άουτ (θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου 2020 (7 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο).

Οσον αφορά το ξεκίνημα, και οι πέντε πρωτοπόροι της περυσινής σεζόν θα παίξουν εντός έδρας. Συγκεκριμένα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης θα υποδεχθούν αντίστοιχα Παναιτωλικό, Αστέρα, Ξάνθη, ΑΕΛ και ΟΦΗ αντίστοιχα. Μόνο ο Παναθηναϊκός από τους μεγάλους θα ξεκινήσει εκτός έδρας αντιμετωπίζοντας τη Λαμία.

Η πρώτη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 24-25-26 Αυγούστου έχει ως εξής: ΑΕΚ – Ξάνθη, Αρης – ΟΦΗ, Ατρόμητος – ΑΕΛ, Ολυμπιακός – Αστέρας, Πανιώνιος – Βόλος, ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός και Λαμία – Παναθηναϊκός.

Από κει και πέρα τα ντέρμπι θα μπουν στη… ζωή μας την 3η αγωνιστική και, με μια παρένθεση την 7η ημέρα του πρωταθλήματος που δεν υπάρχει μεγάλο ματς, θα συνεχιστούν μέχρι και τη 12η.

Αναλυτικά: 3η αγωνιστική (14-16 Σεπ.): Αρης – Παναθηναϊκός, 4η αγωνιστική (21-23 Σεπ.): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αρης, 5η αγωνιστική (28-30 Σεπ.): ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, 6η αγωνιστική (5-6 Οκτ.): Αρης – Ολυμπιακός, 8η αγωνιστική (26-28 Οκτ.): Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 9η αγωνιστική (2-4 Νοεμ.): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, 10η αγωνιστική (9-10 Νοε.): Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, 11η αγωνιστική (23-25 Νοεμ.): ΑΕΚ – Αρης, 12η αγωνιστική (30 Νοεμ. – 2 Δεκ.): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης, παρουσιάστηκε το επετειακό λογότυπο για τα 60 χρόνια της κατηγορίας, όπως και η μπάλα του πρωταθλήματος.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ευχήθηκε να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι συντεταγμένο σε αυτή την πορεία, να επιστρέψουν ο κόσμος και οι οικογένειες στα γήπεδα. Να σταματήσει η απαγόρευση των μετακινήσεων, μπορούμε να τα πετύχουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, στάθηκε στη μείωση των ομάδων, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής. «Πριν από δύο μήνες ξεκινήσαμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο. Προχωρήσαμε ομόφωνα στην αλλαγή της διοργάνωσης. Η θέσπιση του θεσμού των αγώνων κατάταξης αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία. Αυτή που θα μας κάνει να παρακολουθήσουμε τη νέα Σούπερ Λιγκ με μεγάλη αγωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή