Ρήτρα «μαμούθ» του ΠΑΟΚ στον Αμπέλ Φερέιρα

Ρήτρα «μαμούθ» του ΠΑΟΚ στον Αμπέλ Φερέιρα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άφιξη του Αμπέλ Φερέιρα στο Απελντομ συνέπεσε με την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια, με ρήτρα ύψους 7 εκατ. ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη για προπονητή ελληνικής ομάδας. Ο Φερέιρα έφτασε με τους συνεργάτες του αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Ολλανδία και έπιασε αμέσως δουλειά για να κερδίσει χρόνο. Πριν συστηθεί το πρωί στους παίκτες του, είχε πολλές συναντήσεις με ανθρώπους της ομάδας αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, ώστε να λύσει διάφορα θέματα και να γίνει η προσαρμογή του πιο εύκολα. Ρόλο σε αυτό θα παίξει και ο Βιεϊρίνια. Διέκοψε την αποθεραπεία του και πήγε στην Ολλανδία για να υποδεχθεί ως αρχηγός τον συμπατριώτη του προπονητή, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους: αντί να πάρει… ρεπό, βγήκε στο γήπεδο και έκανε το ειδικό πρόγραμμά του, πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Φερέιρα αποχαιρέτησε με δηλώσεις την Μπράγκα: «Είχα δύο ημέρες άδεια και μέσα σε δύο ημέρες έγιναν όλα. Ηταν πρόκληση για όλες τις πλευρές. Δεν ήταν εύκολο. Είναι μια μέρα συναισθηματική για εμένα. Νιώθω ευγνώμων απέναντι στην Μπράγκα, στους οπαδούς της και στον πρόεδρο. Πάνω απ’ όλα είμαι ευγνώμων στους παίκτες μου. Δεν υπάρχουν καλοί προπονητές χωρίς καλούς παίκτες. Αυτοί μαζί με τη φιλοσοφία που είχαμε, με έκαναν έναν ικανό και φιλόδοξο προπονητή που θέλει συνέχεια να μαθαίνει πράγματα. Αυτό είναι το μήνυμά μου για εσάς, με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη για όλα όσα ζήσαμε». Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πάρει απόψε (20.00) μια πρώτη γεύση από την ομάδα του, στο φιλικό με την Αλκμααρ, που θα μεταδώσει χωρίς συνδρομή για τους κατοίκους Ελλάδας, Κύπρου και Αλβανίας το ΠΑΟΚ TV. Οι πρωταθλητές έκλεισαν φιλικό με την Ντε Χάαγκ στις 20 Ιουλίου.

• Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος προενέκρινε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του νέου γηπέδου, σε ό,τι αφορά τον συντελεστή δόμησης, τη χρήση γης και τα βασικά στοιχεία των περιβαλλοντολογικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή