Εύκολα η Σάκκαρη 2-0 την Μπουζκόβα

Εύκολα η Σάκκαρη 2-0 την Μπουζκόβα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά θα βρεθεί στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον η Μαρία Σάκκαρη. Η πρωταθλήτριά μας νίκησε τη Μάρι Μπουζκόβα με 6-4, 6-1, και τώρα θα προσπαθήσει να επιτύχει κάτι περισσότερο. Αυτό όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο, καθώς η επόμενη αντίπαλός της είναι η Ελίνα Σβιτολίνα, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση του κόσμου.

Στην αναμέτρηση με τη Μπουζκόβα, η Μαρία ήταν από την αρχή το φαβορί. Η 20χρονη Τσέχα έφερε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ. Παρά την προσπάθειά της όμως, η πρωταθλήτριά μας δεν την άφησε να έχει ελπίδες. Επικράτησε με 6-4 και στο δεύτερο σετ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια. Νίκησε με 6-1 και, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, πήρε το «εισιτήριο» για τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον. Η Σάκκαρη τελείωσε το ματς με 26 winners και 18 αβίαστα λάθη.

Στον τρίτο γύρο του ιστορικού τουρνουά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ελίνα Σβιτολίνα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει την 24χρονη από την Ουκρανία. Η Σβιτολίνα στο χθεσινό παιχνίδι της έδειξε ότι δεν βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ηττήθηκε στο πρώτο σετ με 7-5 από τη Μαργκαρίτα Γκασπαριάν (62η στον κόσμο) και έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο (1-3). Σε εκείνο το σημείο όμως η Ρωσίδα αντίπαλός της έδειξε ότι υπέφερε από κάποιο τραυματισμό, κάτι που την οδήγησε να εγκαταλείψει τον αγώνα στο 6-5. Η Γκασπαριάν έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και πριν από δύο εβδομάδες είχε νικήσει τη Σβιτολίνα σε τουρνουά στο Μπέρμιγχαμ. Εάν η Μαρία Σάκκαρη βρεθεί αύριο σε καλή ημέρα, έχει πολλές πιθανότητες για να υπερισχύσει της Ουκρανής, η οποία δεν φημίζεται για το καλό παιχνίδι της σε αυτή την επιφάνεια. Η Σβιτολίνα έχει φθάσει μέχρι την 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Το «εισιτήριο» για τον τρίτο γύρο πήρε και η Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία). Μπορεί να έχασε το πρώτο σετ, αλλά κατάφερε, έστω και δύσκολα, να νικήσει τη συμπατριώτισσά της Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου, ύστερα από μία ώρα και 52 λεπτά, με 6-3, 4-6, 6-2. Η Χάλεπ θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τη Βικτόρια Αζαρένκα. Και οι δύο αθλήτριες, κατά το παρελθόν, είχαν βρεθεί στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Την τελευταία φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες (Γουίμπλεντον 2017) είχε επικρατήσει η Ρουμάνα.

Στυς άνδρες, στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον προκρίθηκε ο Ράιλι Οπέλκα. Ο Αμερικανός, ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, κατάφερε να νικήσει τον Σταν Βαβρίνκα με 3-2 σετ (7-5, 3-6, 4-6, 6-4, 8-6). Ο πανύψηλος τενίστας (2,11 μ.) είχε 23 άσους και 59 winners και για πρώτη φορά μπήκε στους «32» ενός Γκραν Σλαμ. Βρίσκεται στην 63η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και στην αναμέτρηση που διήρκεσε τρεις ώρες και 13 λεπτά έδειξε ότι διαθέτει τις δυνατότητες να βελτιώσει τη θέση του. Στον τρίτο γύρο «πέρασε» και ο Νταβίντ Γκοφίν. Νίκησε τον Τζέρεμι Τσάρντι με 6-2, 6-4, 6-3 σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή