Μέσι: «Η Βραζιλία τα ελέγχει όλα»

Μέσι: «Η Βραζιλία τα ελέγχει όλα»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο της αμερικανικό τίτλο από το 2007 θα διεκδικήσει την Κυριακή η Βραζιλία στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, που φιλοξενεί μετά τη δίκαιη νίκη με 2-0 επί της Αργεντινής, η οποία μένει για μία ακόμη φορά με άδεια χέρια και πολλή γκρίνια. Στόχος έγινε ξανά ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο ίδιος έστρεψε τα βέλη του κατά της διαιτησίας του ημιτελικού στο Μπέλο Οριζόντε χθες τα ξημερώματα, ελληνική ώρα.

Η σχετικά ανώτερη Βραζιλία πήρε το προβάδισμα στο 19΄ όταν ο αειθαλής Ντάνι Αλβες έκανε εκπληκτικό σλάλομ από θέση μέσα δεξιά και με πάσα no-look βρήκε τον Φιρμίνο, που σέντραρε στον Γκάμπριελ Ζεζούς για το 1-0: Σπουδαία στιγμή για τον Ζεζούς να σκοράρει το πρώτο του τέρμα για τη Βραζιλία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Αφού η Αργεντινή απέτυχε επανειλημμένως να βρει τον στόχο και να ισοφαρίσει, προσκρούοντας δύο φορές στα δοκάρια του Αλισον, στο 71΄ έκανε ο Ζεζούς τη φορά αυτή σλάλομ από αριστερά και τροφοδότησε τον Φιρμίνο που με ευκολία σφράγισε την πρόκριση της «σελεσάο».

Η αλήθεια είναι ότι η διαιτησία έπαιξε έντονα έδρα, με εξαίρεση την υπερβολική επιείκεια στις ανοίκειες διαμαρτυρίες του Αργεντίνου προπονητή Λιονέλ Σκαλόνι, που τη γλίτωσε μόνο με κίτρινη κάρτα. Σε δύο περιπτώσεις η Αργεντινή έχει δίκιο που φωνάζει για τον μη καταλογισμό πέναλτι, ενώ γενική απορία προκάλεσε στη Νότια Αμερική (και στους ουδέτερους) η μη χρήση του βίντεο για την επανεξέταση των δύο ανατροπών μέσα στην περιοχή, ενώ έως και τα προημιτελικά είχε γίνει κατάχρηση του VAR.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή και για το ξέσπασμα του Μέσι μετά τη λήξη, όπου εμφανίστηκε… άλλος άνθρωπος από τον γνωστό ήπιο παίκτη που ξέρουμε: «Η Βραζιλία τα ελέγχει όλα», ισχυρίστηκε, επιτιθέμενος σε διοργανωτές και διαιτητές. «Βαρέθηκαν να παίρνουν αποφάσεις…» είπε χρησιμοποιώντας χυδαία λέξη, «και τώρα αποφάσισαν να μην πάνε στο VAR. Ηταν απίστευτο. Σε όλο το ματς ήταν…» πρόσθεσε λέγοντας την ίδια χυδαία έκφραση, «και πρέπει να επιληφθεί η CONMEBOL για τέτοιους διαιτητές. Και αυτή, όμως, δεν θα κάνει τίποτα αφού η Βραζιλία τα ελέγχει όλα», ισχυρίστηκε.

Η εφημερίδα Olé του Μπουένος Αϊρες πήρε θέση στήριξης της ομάδας και του Μέσι, παίζοντας το πατριωτικό χαρτί: «Ηταν το καλύτερο παιχνίδι του Μέσι και όλης της ομάδας στο τουρνουά, αλλά κάτι ύποπτο συνέβη με το VAR,» έγραψε, δίνοντας πάντως σχετικά χαμηλούς βαθμούς στους διεθνείς Αργεντινούς.

«Η αλήθεια είναι ότι η Αργεντινή δεν έχει την ομάδα που διέθετε σε άλλες εποχές, και ο Μέσι κινδυνεύει να κλείσει την καριέρα του χωρίς τίποτε απολύτως με τη γαλάζια φανέλα», μετέδωσε το συνδρομητικό κανάλι της χώρας Fox Sports Sur, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία την πραγματικότητα.

Προ της έντονης εγχώριας κριτικής στο 10άρι της Αργεντινής, ο αντίπαλος τεχνικός, ο Τίτε της Βραζιλίας, έπλεξε το εγκώμιο του Μέσι, αποκαλώντας τον «εξωγήινο ποδοσφαιριστή» και επισημαίνοντας ότι «είναι εξαιρετικός τόσο με την μπάλα όσο και δίχως αυτήν».

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αποτυχίες της Αργεντινής, ο Μέσι τη φορά αυτή δεν δήλωσε ότι αποχωρεί. Το αντίθετο μάλιστα: «Τα έχουμε βρει πολύ καλά με αυτή την ομάδα παικτών. Διαθέτουμε όμορφο σύνολο που θα ωριμάσει και αν μπορώ να βοηθήσω θα είμαι παρών», είπε ο 32χρονος πλέον σούπερ σταρ.

Το θέμα για την Αργεντινή είναι με ποιον προπονητή θα πορευθεί πλέον στα προκριματικά του Μουντιάλ και στο Κόπα Αμέρικα που θα συνδιοργανώσει με την Κολομβία του χρόνου; Μήπως πλησιάζει η εποχή Μαρσέλο Γαγιάρδο, όπως λέγεται στην Αργεντινή για τον προπονητή της Ρίβερ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή