Οι πρώτες ολυμπιακές πύλες άνοιξαν στο Τόκιο

Οι πρώτες ολυμπιακές πύλες άνοιξαν στο Τόκιο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πύλες του άνοιξε για πρώτη φορά χθες το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο, το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για τις διοργανώσεις των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων της επόμενης χρονιάς. H εγκατάσταση είναι έτοιμη κατά 90% και θα παραδοθεί στους διοργανωτές στις 21 Δεκεμβρίου.

Το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο θα έχει χωρητικότητα 68.000 θέσεων και εκεί θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης, αγώνες στίβου και ποδοσφαίρου. Το κόστος του έχει ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ.

«Ολα τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί και μένει να ολοκληρωθούν κάποιες υποδομές στο εσωτερικό του χώρου», δήλωσε ο διευθυντής της εγκατάστασης Τάκεο Τσαχαάσι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ξεναγήθηκαν στον χώρο. Τα εγκαίνια του σταδίου θα πραγματοποιηθούν στις 21 Δεκεμβρίου, και από τότε ο χώρος θα είναι ανοικτός ώστε να μπορέσουν να τον επισκεφθούν όσοι επιθυμούν.  

Στο μεταξύ, στους Ολυμπιακούς του 2020 θα δημιουργηθεί σύστημα νομικής υποστήριξης για τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν διαφορετική άποψη για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τους ελέγχους αντιντόπινγκ. Στόχος της δημιουργίας αυτής της υπηρεσίας, η οποία θα υποστηρίζεται από Ιάπωνες νομικούς, θα είναι η επίλυση των διαφορών όσο πιο σύντομα γίνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή