Λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό της ΕΠΟ

Λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό της ΕΠΟ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης Γραμμένου υπερψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί εδώ και πολλά και χρόνια, όμως στο εσωτερικό της ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Εκτελεστική Επιτροπή οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, όπως φάνηκε στις δύο συνεδριάσεις του Ιουνίου, με αφορμή την ανανέωση σύμβασης του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, και την «έγκριση» του νέου κανονισμού διαιτησίας.

Στην πρώτη περίπτωση, επτά από τα 17 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που φέρεται να πρόσκεινται στην ΑΕΚ αποχώρησαν σταδιακά από τη συνεδρίαση, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γραμμένος, ενημέρωσε ότι η σύμβαση του Πορτογάλου θα ανανεωθεί για ένα χρόνο με τους ίδιους οικονομικούς όρους, προσθέτοντας ότι η ανανέωση της σύμβασης αποτελεί οδηγία των FIFA/UEFA, η οποία είναι δεσμευτική και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχει παραβιάσει το καταστατικό.

Η αποχώρηση των «7», που ήθελαν το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης του Περέιρα να μπει σε ψηφοφορία, προκάλεσε το σχόλιο του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χούμπελ, ο οποίος έκανε λόγο για παράγοντες που πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και όχι εξαρτημένοι. Η απαρτία της Εκτελεστικής Επιτροπής συνέχισε να υφίσταται επειδή στην αίθουσα συνεδριάσεων παρέμεινε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μ. Λυσάνδρου, που είναι αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, και ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ, Τ. Αγραφιώτης, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η «δεύτερη πράξη» παίχτηκε στη δεύτερη συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 27/6 για το θέμα της αποδοχής του νέου κανονισμού διαιτησίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε στα μέλη της Ε.Ε. ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός, επειδή αφορά τη διαιτησία, που έχει περάσει στον έλεγχο των FIFA/UEFA, δεν θα τύχει της έγκρισης της Ε.Ε. αλλά απλώς θα γνωστοποιηθεί στα μέλη της.

Κατά της πρότασης Γραμμένου επιχειρηματολόγησε ο Μ. Λυσάνδρου βάζοντας θέμα εσφαλμένης διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι την προηγούμενη ημέρα αποφασίστηκε όλοι οι κανονισμοί να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. και ζητώντας την αναβολή συζήτησης του θέματος. Υπήρξαν και άλλοι σύμβουλοι που διαμαρτυρήθηκαν επειδή καταργούνται αρμοδιότητες της Ε.Ε., όπως στην επικύρωση των πινάκων διαιτησίας. Το κλίμα ήταν βαρύ και τη λύση έδωσε ο Χούμπελ, ο οποίος δέχθηκε να αναβληθεί η συζήτηση επί του θέματος.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι σε θέματα στα οποία δεν υπάρχει εκ των προτέρων συναίνεση μεταξύ των μελών της Ε.Ε., η υπερψήφιση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως προκύπτει από τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί αυτήν την περίοδο. Ειδικότερα όταν στο τραπέζι αναμένεται να μπουν θέματα όπως αυτό του προπονητή της εθνικής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή