ΠΑΟ… πρώτα για γήπεδο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της συνέντευξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα φανεί από το κατά πόσον θα εμφανιστούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού που έχουν, αφενός,  χρήματα και, αφετέρου, τη διάθεση να τα διαθέσουν. Σε χαλεπούς καιρούς της οικονομίας και σε μια Ελλάδα όπου ο αθλητισμός, ειδικά ο επαγγελματικός, φθίνει, οι όποιες προβλέψεις είναι ριψοκίνδυνες.

Επομένως, εκείνο που πρέπει να κρατήσει ο φίλαθλος κόσμος από τα όσα είπε το αφεντικό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, είναι πως ένας επιχειρηματίας, όσα λεφτά κι αν έχει, δεν μπορεί μόνος του να συντηρήσει ένα σύλλογο.

Είναι λοιπόν απαραίτητο, όχι μόνον ο Παναθηναϊκός, του οποίου το ποδοσφαιρικό τμήμα δίνει, μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας, τη μάχη του να κλείσει τα οικονομικά ανοίγματα, αλλά και όλοι οι σύλλογοι να δουν την πραγματικότητα. Και αυτή δεν είναι άλλη, πως με τα σημερινά δεδομένα, οι ομάδες πρέπει να μετατραπούν σε επιχειρήσεις, στις οποίες, πέρα από τα κεφάλαια που θα βάζει το αφεντικό, θα ενισχύονται με χρήματα από τις συνεισφορές επιφανών και μη φιλάθλων.

Μπορεί όμως να δρομολογηθεί αυτό με τις υπάρχουσες συνθήκες, στις περισσότερες ομάδες, μπάσκετ και ποδοσφαίρου; Η απάντηση δεν είναι εύκολη, γιατί χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για να αποφασίσει κάποιος να επενδύσει. Και η πρώτη είναι αν ο σύλλογος, πέρα από τη δυναμικότητα του ονόματός του, διαθέτει δική του ακίνητη περιουσία. Δηλαδή, ιδιόκτητο γήπεδο.

Επομένως, το πρώτο μέλημα κάθε προσπάθειας που θα ξεκινήσει για τη δημιουργία ομάδας, με λαϊκή συμμετοχή, είναι η ανεύρεση χώρου και εξεύρεση πόρων για την ανέγερση γηπέδου. Αν ο Παναθηναϊκός, ως ενιαίος σύλλογος, το πετύχει, τότε θα υπάρξει και συνέχεια…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή