Μπάσκετ: Η Α1 έστειλε τους εφήβους στη 10η θέση

Μπάσκετ: Η Α1 έστειλε τους εφήβους στη 10η θέση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δέκατη θέση του Παγκοσμίου U19, στην οποία κατετάγη η Εθνική Εφήβων (ήττα από την Αυστραλία 71-52 στον τελευταίο αγώνα των θέσεων 9-10), και έχοντας συνολικό απολογισμό τρεις νίκες (μία στον όμιλο και δύο στις θέσεις κατάταξης 9-16), δεν αφήνει κανένα περιθώριο σύγκρισης με επιτυχίες προηγούμενων ετών.

Οι προδιαγραφές της συγκεκριμένης ομάδας δεν επέτρεπαν αισιοδοξία για… υψηλές πτήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου, γιατί απουσίαζε ο παίκτης που θα μπορούσε να ηγηθεί, δεν υπήρχε εμφανές σημείο αναφοράς και χαρακτηριστικά στην άμυνα ή στην επίθεσή της που θα έκαναν την ποιοτική διαφορά, ενώ η αγωνιστική «χημεία» εμφανίστηκε σε μεμονωμένες φάσεις και μικρά χρονικά διαστήματα στα επτά παιχνίδια που έδωσε στα γήπεδα «Δύο Αοράκια» και στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου. Το ζητούμενο στις μικρότερες εθνικές ομάδες ήταν, και παραμένει, ανεξαρτήτως της πορείας που έχουν σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, με κατάκτηση μεταλλίου ή κατάταξης εκτός της πρώτης οκτάδας, ένας παίκτης-μέλος τους, τουλάχιστον, να διεκδικήσει μελλοντικά θέση στην Εθνική Ανδρών και να δημιουργήσει αξιοσημείωτη καριέρα στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Σε συνδυασμό με τον μικρό έως ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που έχουν οι έφηβοι στις ομάδες της Α1 και στις οποίες… βιάζονται να πάρουν θέση θεατή στον πάγκο τους, οι 17χρονοι και 18χρονοι παίκτες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν τις όποιες πτυχές του ταλέντου τους σε πιεστικό και απαιτητικό περιβάλλον επαγγελματισμού. Οι μικρότερες εθνικές ομάδες είναι το «καταφύγιο» αυτών των παικτών για να παίξουν μπάσκετ, ύστερα από ασφυκτικούς χειμώνες απραξίας, αλλά εξαρτάται και από την ατομική ποιότητα της εκάστοτε φουρνιάς, οι φιλοδοξίες του αντίστοιχου ηλικιακά αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τη σκυτάλη μεγαλύτερης διάκρισης θα πάρει η Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ U18, που θα διοργανωθεί στον Βόλο (27/7-4/8), διατηρώντας ξανά χαμηλούς τόνους για τη δικαίωση της 40ήμερης προετοιμασίας, έναντι των δέκα μηνών συλλογικής απραξίας.

• Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το 7ο χρυσό μετάλλιό τους σε Παγκόσμιο, καθώς επικράτησαν με 93-79 της έκπληξης της διοργάνωσης, Μάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή