Τένις: Πρόσωπο του Γουίμπλεντον η 15χρονη Κόκο Γκοφ

Τένις: Πρόσωπο του Γουίμπλεντον η 15χρονη Κόκο Γκοφ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκπλήξεις και χωρίς ελληνική συμμετοχή το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον έφτασε στη φάση των «16». Η νέα γενιά του ανδρικού τένις έδειξε ότι δεν μπορεί, ακόμη, να πάρει τα ηνία από τους «σταρ», ενώ στο γυναικείο η 15χρονη Κόκο Γκοφ έχει «κλέψει» την παράσταση. Οι Σάσα Ζβέρεφ, Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντένις Σαποβάλοφ «αποχαιρέτισαν» νωρίς τη διοργάνωση σε αντίθεση με τους τρεις «μεγάλους», Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι έχουν προκριθεί στους «16», και, εκτός απροόπτου, ο τίτλος θα πάει σε έναν από αυτούς.

Στην εφετινή διοργάνωση τα φώτα της δημοσιότητας δεν τα έχουν συγκεντρώσει οι «σταρ», αλλά μία 15χρονη. Η Κόκο Γκοφ (γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 2004) έφτασε στις «16» του Γκραν Σλαμ. Ξεκίνησε από τους προκριματικούς, μπήκε στο κυρίως ταμπλό, και εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν τους αγώνες της. Ο τρόπος που παίζει θυμίζει τη Βένους Γουίλιαμς, την οποία νίκησε στον Α΄ γύρο. Σήμερα αντιμετωπίζει τη Σιμόνα Χάλεπ, (7η στον κόσμο). Η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που έχει κερδίσει τίτλο σε Γκραν Σλαμ είναι η Μαρίνα Χίνγκις, η οποία σε ηλικία 16 ετών ήρθε πρώτη στο Αυστραλιανό Οπεν του 1997.

Σήμερα, ο Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) θα αντιμετωπίσει τον Ζοάο Σόουζα (Πορτογαλία), ο Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) τον Ματέο Μπερετίνι (Ιταλία), και o Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) τον Ούγκο Χούμπερ (Γαλλία).

Η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός Ασλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία), η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, θα παίξει με την Αλισον Ρισκ (ΗΠΑ). Η 23χρονη έφτασε για πρώτη φορά στους «16» του Γουίμπλεντον. Η 3η στον κόσμο Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία) θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της Κορολίνα Μούσχοβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή