To ΝΒΑ γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό τη νέα περίοδο

To ΝΒΑ γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό τη νέα περίοδο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία δεκαετία στο ΝΒΑ οι δυναστείες ομάδων κυριαρχούν σε απόλυτο βαθμό. Από τους Μαϊάμι Χιτ του Λεμπρόν Τζέιμς και του Ντουέιν Ουέιντ μέχρι και την υπερομάδα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τα τελευταία πέντε χρόνια. Υστερα από τον φετινό τίτλο των Τορόντο Ράπτορς όμως, που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη, και τις πολύ ενδιαφέρουσες φετινές καλοκαιρινές μεταγραφές, το ΝΒΑ αναμένεται να γίνει ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό τη νέα σεζόν.

Ετσι, παρότι τις περασμένες χρονιές ξεχώριζε μία ομάδα από κάθε περιφέρεια, τη νέα σεζόν αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν ακόμα και οκτώ διαφορετικές ομάδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι έως πρόσφατα «ελεύθεροι» σούπερ σταρ του ΝΒΑ αποφάσισαν να υπογράψουν σε διαφορετικές ομάδες. Ο Κέβιν Ντουράντ, ο Κάιρι Ιρβινγκ και ο ΝτιΑντρε Τζόρνταν ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Μπρούκλιν, υπογράφοντας με τους Νετς, την ίδια ώρα που οι Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ έφτιαξαν το δικό τους εντυπωσιακό δίδυμο στο Λος Αντζελες για λογαριασμό των Κλίπερς. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο πρώην άσος και πρωταθλητής των Ράπτορς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του Λ.Α., ενώ ο Τζορτζ ζήτησε ανταλλαγή από τους Θάντερ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Λέοναρντ. Οι Θάντερ εντέλει «έστειλαν» τον 29χρονο άσο στους Κλίπερς και ως ανταλλαγή πήραν επτά μελλοντικά ντραφτ πικς (επίδοση-ρεκόρ), τον Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ και τον Ντανίλο Γκαλινάρι.

Η άλλη ομάδα του Λος Αντζελες, οι Λέικερς, αφού δεν κατάφεραν να υπογράψουν με τον Λέοναρντ, μάζεψαν σημαντικούς «ρολίστες», όπως είναι ο κορυφαίος σέντερ ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Ντάνι Γκριν, ο Κουίν Κουκ και ο Ραζόν Ρόντο πλάι στους Λεμπρόν Τζέιμς και Αντονι Ντέιβις. Οι Μαϊάμι Χιτ κατάφεραν να υπογράψουν με τον Τζίμι Μπάτλερ, ενώ σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ των Θάντερ. Οι Σέλτικς, παρότι έχασαν τους Ιρβινγκ (Νετς), Χόρφορντ (Σίξερς) και Ροζίερ (Χόρνετς), υπέγραψαν τον Κέμπα Ουόκερ, ενώ οι Ουόριορς κράτησαν τον Κλέι Τόμπσον και υπέγραψαν τον Ντι Αντζελο Ράσελ, ύστερα από ανταλλαγή.

Χωρίς να υπογράψουν κανέναν σούπερ σταρ, οι Γιούτα Τζαζ και οι Ιντιάνα Πέισερς βελτίωσαν το ρόστερ τους, ενώ οι Μπακς, οι Ρόκετς και οι Νάγκετς κράτησαν τον βασικό «κορμό» των παικτών.

Το ΝΒΑ αλλάζει. Οι σούπερ σταρ χωρίστηκαν σε αρκετές ομάδες και το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα σεζόν αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή