Κόπα Αμέρικα: Δεν έσβησε ακόμη η «φωτιά»

Κόπα Αμέρικα: Δεν έσβησε ακόμη η «φωτιά»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σκελετούς» από το παρελθόν ξεθάβει η κόντρα του Λιονέλ Μέσι με τη νοτιοαμερικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (CONMEBOL) την επαύριο του Κόπα Αμέρικα, όπου θριάμβευσε η οικοδέσποινα Βραζιλία.

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής κατηγόρησε τη διαιτησία του ημιτελικού με τη Βραζιλία και του μικρού τελικού με τη Χιλή για διαφθορά και αποφάσεις χαμηλού επιπέδου, δηλώνοντας ότι «η Βραζιλία είναι πίσω από όλα» και πως η διοργάνωση «στήθηκε ώστε να την πάρει η Βραζιλία».

Προσβεβλημένος ο αρχηγός της «Σελεσάο», Τιάγκο Σίλβα, ανήγαγε την υπόθεση σε προσωπικό επίπεδο, κατηγορώντας τον Μέσι για υποκρισία, ενθυμούμενος το παρελθόν μεταξύ των συλλόγων των δύο ποδοσφαιριστών, δηλαδή της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Στο ματς που χάσαμε με 6-1 από την Μπαρτσελόνα», είπε ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ της Παρί για τον περυσινό αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, «ο Μέσι έπαιζε με τον διαιτητή, κάτι που νομίζω ότι ήταν γελοίο. Εμείς όμως δεν βγήκαμε να κάνουμε δήλωση ότι ο διαιτητής ήταν υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Νομίζω ότι οφείλει κανείς να δείχνει σεβασμό». Χτύπησε μάλιστα τους Αργεντινούς εκεί όπου πονούν: «Δεν είναι τυχαίο ότι η Βραζιλία έχει πέντε αστέρια (στη φανέλα της για τα πέντε Μουντιάλ που κατέκτησε), κανένα από τα οποία δεν ήταν κλεμμένο. Κατακτήθηκαν στο γήπεδο», πρόσθεσε ο Τιάγκο Σίλβα.

Κατά τα άλλα, η ομάδα του πανηγύρισε και πολλούς προσωπικούς τίτλους πέρα από το ένατο τρόπαιο που κατέκτησε με τη νίκη στον τελικό του «Μαρακανά» επί του Περού. Ετσι ο Εβερτον διακρίθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αλλά και ως ο κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά με τρία τέρματα συνολικά, ή ένα γκολ ανά 114 λεπτά στο χορτάρι. Ο αρχηγός της «Σελεσάο», ο 36χρονος Ντάνι Αλβες σήκωσε εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά, ενώ ο Αλισον, ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του 46ου Κόπα Αμέρικα.

Οι ομάδες της Νότιας Αμερικής ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Ιούνιο, όταν η Αργεντινή και η Κολομβία θα συνδιοργανώσουν την 47η διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή