Μπάσκετ: Και τυπικά Α2 ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Και τυπικά Α2 ο Ολυμπιακός

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολυμπιακός και Κολοσσός Ρόδου βρίσκονται οριστικά στην Α2 για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ύστερα από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, όπου αποφασίστηκε να μείνει η ομάδα του Λαυρίου στην Basket League. Παρ’ όλα αυτά, όποια ομάδα επιθυμεί και έχει έννομο συμφέρον έχει τη δυνατότητα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντίνο Ράτζα μίλησε στον sport-fm για την Basket League χωρίς τον Ολυμπιακό. «Αν όντως παραμείνει η κατάσταση ως έχει, θα είναι κάτι καταστροφικό για το ελληνικό μπάσκετ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προσφέρουν το περισσότερο ενδιαφέρον, τα περισσότερα συναισθήματα και συνήθως τα ποιοτικότερα παιχνίδια. Ποιος θα καθίσει να παρακολουθήσει έναν αγώνα τελικών που κρίνεται με διαφορές 30 πόντων;» αναρωτήθηκε ο 52χρονος Κροάτης.

Επίσης, χθες το μεσημέρι, ο Νικ Καλάθης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της Basket League. Τον Τζίμερ Φριντέτ έχει βάλει μεταγραφικό στόχο το «τριφύλλι» αυτό το καλοκαίρι και έχει καταθέσει μεγάλη πρόταση για να τον αποκτήσει.  Ο ίδιος όμως έχει στα χέρια του ακόμα μεγαλύτερη πρόταση από ομάδα της Κίνας. Επομένως, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη περιμένει την απόφαση του 30χρονου άσου μέχρι και σήμερα. Αλλαγή θα υπάρξει και στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος αποχωρεί, ενώ υποψήφιος αντικαταστάτης του είναι ο Τζίμης Κουστένης. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τον Ογκουστιν Ρούμπιτ για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά τους Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ και Αντώνη Κόνιαρη, θέλει κι άλλες προσθήκες στο νέο ρόστερ ενόψει Ευρωλίγκας.

• Ελεύθερος έμεινε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας χθες το απόγευμα ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας αναμένεται να κινηθούν για την απόκτησή του, ειδικότερα ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν.

• Οι Ροντρίγκεθ, Μίροτιτς και Ιμπάκα θα μείνουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ αντίθετα οι Μαρκ Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεζ, Ρίκι Ρούμπιο και Σέρχιο Γιουλ θα αποτελέσουν κομμάτι της Ισπανίας στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή