Κορυφαίος αθλητής σε όλα τα σπορ στις ΗΠΑ ο Γιάννης

Κορυφαίος αθλητής σε όλα τα σπορ στις ΗΠΑ ο Γιάννης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροπαιοθήκη για να τοποθετήσει δίπλα στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ αυτά του καλύτερου αθλητή στις Ηνωμένες Πολιτείες και του καλύτερου παίκτη του ΝΒΑ από το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, θα πρέπει να δημιουργήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τις νέες διακρίσεις που κέρδισε ο Ελληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Giannis, που πραγματοποίησε εξαιρετική περίοδο στο ΝΒΑ, καρπώνεται τους κόπους της προσπάθειας καταξίωσής του και είναι χαρακτηριστικό ότι για το βραβείο του «αθλητή της χρονιάς» υπερκέρασε παίκτες-σταρ άλλων αθλημάτων, όπως οι Μούκι Μπετς (Μπόστον Ρεντ, μπέιζμπολ), Μπρουκς Κέπκα (γκολφ) και Πάτρικ Μαχόμς (Κάνσας Σίτι Τσιφς, NFL).

Η τελετή των ESPYS (ΕSPN) για τους καλύτερους NΒΑερ είναι ανάλογη με τα Οσκαρ και τα Grammy στην Αμερική και σε αθλητικό επίπεδο η διάκριση είναι η σπουδαιότερη στις ΗΠΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε στη σχετική ψηφοφορία τους Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς, πλέον Νετς), Πολ Τζορτζ (Θάντερ, πλέον Κλίπερς) και Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς). Μαζί με τους αδελφούς του Θανάση και Κώστα, ο Greek Freak ταξίδεψε στο Λας Βέγκας για την απονομή του βραβείου.

Ο σταρ των Μπακς ήταν εμφανώς χαρούμενος όταν παρέλαβε το βραβείο και, σε αντίθεση με την παραλαβή του αντίστοιχου για την ανάδειξη σε MVP του ΝΒΑ, προσπάθησε να μη «λυγίσει» ξανά.

«Σαν παιδί ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κερδίσω ένα τέτοιο βραβείο. Αυτό δείχνει πως όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις στα όνειρά σου, κάτι σαν αυτό μπορεί να συμβεί. Ευχαριστώ τον Θεό για το ταλέντο που μου χάρισε, την οικογένειά μου που με… αντέχει και  όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ: τους συμπαίκτες μου, το Μιλγουόκι, τη χώρα μου, τους φαν μου.

Σας αγαπάω μέχρι θανάτου. Ελπίζω, αν συνεχίσω να δουλεύω τόσο σκληρά, να έρθουν και άλλα βραβεία», είπε στον λόγο του ο Giannis, ο οποίος συνοδευόταν από τους αδελφούς του Θανάση και Κώστα, με τον πρώτο να υπογράφει στους Μιλγουόκι Μπακς και τον δεύτερο να δοκιμάζεται στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή