«Βουτιά» για μια διάκριση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια πρωταθλήματα στην ιστορία του υγρού στίβου «ανοίγει» σήμερα τις πύλες του στην Γκουανγκτζού. Στην πόλη της Ν. Κορέας περισσότεροι από 2.500 αθλητές και αθλήτριες από 194 χώρες θα διεκδικήσουν διακρίσεις και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο σε κολύμπι, καλλιτεχνική κολύμβηση, καταδύσεις και πόλο. Η χώρα μας θα έχει εκπροσώπους και στα τέσσερα αθλήματα, ενώ σήμερα κάνουν «πρεμιέρα» τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου.

Η πρώτη που θα μπει στην πισίνα «Yeomju Gymnasium» θα είναι η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Θα πάρει μέρος στους προκριματικούς του σόλο, στο τεχνικό πρόγραμμα. Εχουν δηλώσει συμμετοχή 28 κολυμβήτριες. Ο αγώνας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε προγραμματιστεί για να διεξαχθεί στις 05.00 (ώρα Ελλάδος). Στη συνέχεια, η Ευγγελία Πλατανιώτη θα ξαναμπεί στην πισίνα. Αυτή τη φορά μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου για το τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου (10.00 ώρα Ελλάδος). Εχουν δηλώσει συμμετοχή 44 ζευγάρια. 

Οι «γοργόνες» μας και στα δύο αγωνίσματα θέλουν να βρεθούν μέσα στην πρώτη δωδεκάδα ώστε, στη συνέχεια, να πάρουν το «εισιτήριο» για το τελικό του σόλο που θα διεξαχθεί το Σάββατο (13.00 ώρα Ελλάδος) και τον τελικό στο ντουέτο (Κυριακή, 13.00).

«Στόχος μας σε αυτή τη διοργάνωση είναι να κάνουμε μια καλή αρχή. Εχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρουμε. Θα μπούμε συγκεντρωμένες στον αγώνα και θα διεκδικήσουμε μια καλή θέση», δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης ήταν έβδομη στο σόλο (τεχνικό και ελεύθερο) στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2013 και του 2017.    Από τη διοργάνωση της «πόλης της ειρήνης» τα δύο καλύτερα ζευγάρια θα πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Φυσικά, θεωρείται πολύ δύσκολο το ελληνικό ντουέτο να βρεθεί σε κάποια από τις δύο θέσεις, αλλά μια καλή εμφάνιση θα τις βοηθήσει ώστε στο προολυμπιακό τουρνουά της επόμενης χρονιάς να διεκδικήσουν ακόμα υψηλότερη βαθμολογία από τους κριτές.   Μπορεί οι αγώνες να αρχίσουν το πρωί της Παρασκευής, επίσημα όμως η αυλαία θα ανοίξει στις 20.00 (ώρας Κορέας) με την τελετή έναρξης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα από τα εισιτήρια έχουν πωληθεί, ενώ τη μεγαλύτερη ζήτηση είχαν τα εισιτήρια για τα αγωνίσματα των υψηλών καταδύσεων και αυτά του ανοικτού νερού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή