Ποδόσφαιρο: «Ζυγίζει» τις συνέπειες η CONMEBOL

Ποδόσφαιρο: «Ζυγίζει» τις συνέπειες η CONMEBOL

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο σημαντικής τιμωρίας του Λιονέλ Μέσι και μη συνδιοργάνωσης του Κόπα Αμέρικα 2020 από την Αργεντινή (πρόκειται να το φιλοξενήσει μαζί με την Κολομβία), αναλόγως των επικείμενων πειθαρχικών αποφάσεων της συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Ωστόσο απομακρύνεται προσώρας η συμμετοχή της «αλμπισελέστε» σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην Αργεντινή εκτιμούν ότι η ποινή που τελικά θα επιβάλει στον Μέσι η CONMEBOL θα είναι το πολύ δύο με τρεις αγωνιστικές και θα αφορά μόνο την αποβολή του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Οσο για τις δηλώσεις του Αργεντίνου σταρ περί διαφθοράς και ελέγχου της από τη Βραζιλία, η συνομοσπονδία θα επιβάλει μόνο πρόστιμο στην ομοσπονδία της χώρας του (AFA), κάτι που όχι μόνο αναμένεται να φέρει ανακούφιση στο Μπουένος Αϊρες, αλλά και θα αποτρέψει τυχόν αποχώρηση της Αργεντινής από την CONMEBOL.

Οπως εξηγούν μάλιστα τα αργεντίνικα μέσα, με τυχόν επιβολή ποινής άνω των τριών αγωνιστικών στον Μέσι η AFA θα μπορεί να πάει το θέμα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) όπου θα έχει βάσιμες πιθανότητες να κερδίσει την υπόθεση. Επιπλέον, εκτιμάται πως ο κίνδυνος αποχώρησης της Αργεντινής από τις διοργανώσεις της Νότιας Αμερικής θα τις πλήξει ανεπανόρθωτα, γι’ αυτό η CONMEBOL θα είναι πιο προσεκτική στον χειρισμό του θέματος.

Για να μην έχει μπελάδες ούτε με τη FIFA ούτε με την CONMEBOL, η UEFA διέψευσε ότι πρότεινε στην Αργεντινή να συμμετάσχει στο Nations League, ωστόσο οι Αργεντίνοι δίνουν και λεπτομέρειες, με την AFA να επιβεβαιώνει ότι η πρώτη από τις τρεις ανεπίσημες προτάσεις της UEFA για συμμετοχή της Αργεντινής στο Nations League έγινε τον Μάρτιο του 2018 στη Λίμα του Περού κατά τη σύνοδο της FIFA.

Η UEFA θα ήθελε πολύ την επέκταση του Nations League με τρόπο ώστε να προλάβει τη FIFA από το να κάνει εκείνη τη διοργάνωση αυτή παγκόσμια. Επίσης η UEFA είδε με πολύ καλό μάτι την έλευση τον περασμένο Δεκέμβριο των Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς στη Μαδρίτη για τον… εξόριστο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες που η CONMEBOL δεν ήταν σε θέση να αναθέσει σε πόλη εντός Νοτίου Αμερικής. Ολα είναι πλέον πιθανά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή