Αθλητισμός υπεράνω κομμάτων

Αθλητισμός υπεράνω κομμάτων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων». Είναι μια φράση «κλισέ», που την ακούμε από τον νικητή των εκλογών εδώ και πολλές δεκαετίες. Το αν το εφαρμόζει ή όχι είναι άλλη ιστορία. Το σίγουρο είναι πως όποιο κόμμα κι αν κυβέρνησε, οι υπεύθυνοι για τα αθλητικά δρώμενα, είτε υφυπουργοί είτε γενικοί γραμματείς, δεν υπήρξαν ποτέ «όλων των συλλόγων».

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο πως κάθε κυβέρνηση προσπάθησε να «αλώσει» με δικά της πρόσωπα και τις αθλητικές ομοσπονδίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις το κατόρθωσε. Και σε όσες δεν μπόρεσε, υπήρξαν προστριβές και κόντρες, όπως και περικοπές στους προϋπολογισμούς τους, που αποδείχθηκαν τεράστια εμπόδια για την ανάπτυξη των αθλημάτων.

Πέραν αυτών, και όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε πως «η Δικαιοσύνη είναι τυφλή», τουλάχιστον στην αθλητική, βιώσαμε αποφάσεις που ελήφθησαν με… έγχρωμα γυαλιά. Πολλές φορές είδαμε πως η ερμηνεία ενός νόμου, για το ίδιο αδίκημα, ήταν διαφορετική.

Το ζητούμενο για τη νέα κυβέρνηση και τους αρμοδίους για τα αθλητικά θέματα είναι να προσπαθήσουν να παραμείνουν αλώβητοι από τις πιέσεις των «δικών τους παιδιών». Να μην υπάρξουν σκέψεις για… εκδικήσεις, επειδή κάποιοι πιστεύουν πως αδικήθηκαν από τους προηγούμενους.

Δεν χρειάζονται νέοι νόμοι. Τα μόνα που είναι απαραίτητα είναι η πιστή εφαρμογή των υπαρχόντων και η τήρηση μιας αμερόληπτης στάσης έναντι όλων των συλλόγων και ομοσπονδιών, ασχέτως των πολιτικών προτιμήσεων των προσώπων που τις απαρτίζουν. Αν η νέα κυβέρνηση βαδίσει σ’ αυτό το δύσβατο μονοπάτι, τότε η επιτυχία θα είναι δεδομένη στον τομέα αυτόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή