Βελτιωμένη και προσεχώς ενισχυμένη η ΑΕΚ

Βελτιωμένη και προσεχώς ενισχυμένη η ΑΕΚ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο πειστική της εμφάνιση επί πολωνικού εδάφους πραγματοποίησε χθες η ΑΕΚ, η οποία στο τρίτο της φιλικό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μακάμπι Νετάνια.

Παρά την ισοπαλία, η Ενωση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, είχε στοιχεία στο παιχνίδι της από αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις ο Μιγκέλ Καρντόσο. Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε την μπάλα με άνεση, έφτασε να κάνει δέκα τελικές, δεν δέχτηκε ούτε μία αντεπίθεση, αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άλλαξε το 4-2-3-1 ούτε σε αυτό το τεστ, όμως πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές και δοκιμές όσον αφορά τα πρόσωπα, δεδομένου ότι έπαιξαν για πρώτη φορά (φέτος) μαζί οι Βράνιες και Τσιγκρίνσκι στην άμυνα, αλλά και οι Σιμόες, Σιμάο στα χαφ. Νέο δίδυμο ήταν και αυτό του Ζεράλδες με τον Λιβάγια –όταν είχε παίξει ο Πορτογάλος, φορ ήταν ο Γιακουμάκης–, ενώ πήρε φανέλα βασικού (ως δεξιός ακραίος μάλιστα) ο Κλωναρίδης, που είχε πάει καλά στα δύο πρώτα ματς.

Η Ενωση έκανε το 1-0 στο 23΄, με πλασέ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή, ύστερα από ωραία μπαλιά του Λιβάγια. Στο 35΄, χάθηκε σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει το 2-0 όταν με ατομική προσπάθεια, ο Κλωναρίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και κατάφερε να γυρίσει, αλλά ο τερματοφύλακας της Νετάνια μπλόκαρε.

Η πίεση της Ενωσης αυξήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρά τις φάσεις που δημιούργησε δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Αντίθετα και κόντρα στη ροή του ματς, η Νετάνια ισοφάρισε στο 54΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόλομπαρτ. «Υπήρξαν στιγμές που φτάσαμε πιο κοντά σε αυτό που θέλαμε», δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Ο Καρντόσο χρησιμοποίησε τους: Μπάρκα (64΄ Αθανασιάδη), Παουλίνιο, Βράνιες (64΄ Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69΄ Λόπες), Σιμόες, Σιμάο (72΄ Γαλανόπουλο), Κλωναρίδη, Ζεράλδες, Μάνταλο (77΄ Ντέλετιτς), Λιβάγια.

Στα μεταγραφικά, όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθούν οι δύο κινήσεις που θα κλείσουν τα δύο μεγάλα κενά του ρόστερ.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει ήδη απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ενωσης και είναι πολύ πιθανό να είναι παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στην Αθήνα την Πέμπτη. Παράλληλα, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον αγκαλιά και με τον Ντανιέλε Βέρντε. Με πρωτοβουλία της Ρόμα υπήρξε νέα επαφή με τους ατζέντηδες του Ιταλού ποδοσφαιριστή και οι τρεις πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Η ΑΕΚ σήμερα το πρωί (10.30) θα δώσει το τελευταίο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην πολωνική ομάδα Γ΄ κατηγορίας, Σταλ Σταλόβα Βόλα, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή