Στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας η Ελλάδα

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας η Ελλάδα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στην υπερπήδηση εμποδίων θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου. Πρόκειται για το «Athens Equestrian Festival» που θα περιλαμβάνει και αγώνα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνών «Longines FEI Jumping Nationa Cup». Στη διοργάνωση θα έρθουν οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης καθώς θα αποτελέσει και «σκαλοπάτι» για την ολυμπιακή πρόκριση.

Στον αγώνα για τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών θα πάρουν μέρος οι ομάδες των Πορτογαλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισπανία και Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα θα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Φουρλή, Γρηγόρη Βόγλη, Αγγελο Τουλούπη και Νικολίνα Μακαρώνα, ενώ στο ατομικό θα πάρουν μέρος και άλλοι αθλητές μας.

«Με αυτή τη διοργάνωση η Ελλάδα επανέρχεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιππασίας και το Ολυμπιακό Κέντρο του Μαρκόπουλου αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό για διεθνείς διοργανώσεις του υψηλότερου επιπέδου, με πλήθος συνέργειες και παράπλευρα οφέλη για τον αθλητισμό, τον τουρισμό, και την οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας Ισίδωρος Κούβελος.

Το «παρών» στην παρουσίαση της διοργάνωσης έδωσε και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. «Η ιππασία είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα. Είμαι σίγουρος ότι η χώρα μας θα ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που έχει η παγκόσμια αθλητική κοινότητα», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 50 ξένοι ιππείς και αμαζόνες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή