Το Ράλλυ Αιγαίου ανοίγει πανιά για πιο καθαρές θάλασσες

Το Ράλλυ Αιγαίου ανοίγει πανιά για πιο καθαρές θάλασσες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταγωνιστικά σκάφη, περισσότερα από 400 ναυτικά μίλια, και 55 χρόνια ιστορίας στο Αιγαίον Πέλαγος. Το «56ο Ράλλυ Αιγαίου» θα ανοίξει αύριο (18.00) πανιά στα νερά του Σαρωνικού με πρώτο προορισμό την Αστυπάλαια.

Τα σκάφη του στόλου θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» και οι «άνθρωποι της θάλασσας» θα προσπαθήσουν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας πλήρως βιοαποικοδομήσιμα και κομποστοποιημένα είδη εστίασης μιας χρήσης.

Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αυτή τη χρονιά θα έχει δύο νησιά-σταθμούς, την Αστυπάλαια και τη Μήλο. Η πρώτη διαδρομή θα είναι 170 ν.μ. και θα έχει ενδιάμεσα μία βαθμολογούμενη «πόρτα» ώστε η διαδρομή να χωριστεί σε δύο ιστιοδρομίες.

Στην Αστυπάλαια θα πραγματοποιηθεί μία παράκτια κούρσα και, στις 24 Ιουλίου, τα ιστιοφόρα θα αποπλεύσουν με προορισμό το «νησί της Αφροδίτης». Εξω από τη Σίκινο θα υπάρχει και άλλη μία «πόρτα». «Ο ΠΟΙΑΘ επιθυμώντας να τιμήσει τα 40 χρόνια από την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη, “ποιητή του φωτός και υμνητή του Αιγαίου”, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν ενδιάμεσο τερματισμό – προσκύνημα στη Σίκινο, το νησί που λάτρεψε και ύμνησε ιδιαίτερα ο ποιητής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Ανάμεσα στον στόλο του Ράλλυ Αιγαίου υπάρχουν δύο σκάφη από το εξωτερικό (Ιταλία και Αυστρία), ενώ θα αγωνιστούν και ιστιοπλοϊκές ομάδες από την Πρέβεζα, την Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και το Αίγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή