Στα… βαθιά του Παγκοσμίου μπαίνουν οι εθνικές πόλο

Στα… βαθιά του Παγκοσμίου μπαίνουν οι εθνικές πόλο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή αναμέτρηση με τη Σερβία θα κρίνει τη θέση που θα καταλάβει η εθνική των ανδρών στον όμιλό της, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας. Στο μεταξύ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, μετά τη νίκη του επί του Καζαχστάν με 13-7, θα αντιμετωπίσει την Κίνα με στόχο την πρόκριση στoυς προημιτελικούς.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ήταν οι πρωταγωνίστριες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με το Καζαχστάν. Μάλιστα, έφτασαν να προηγούνται με 9-2, για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με 13-7 (4-1, 4-1, 1-3, 4-2). Με αυτή τη νίκη οι διεθνείς μας κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, και στους αγώνες – χιαστί θα αντιμετωπίσουν αύριο (11.00) την Κίνα, η οποία μπορεί να έχασε από την Ιταλία με 6-14 αλλά δεν θεωρείται εύκολη αντίπαλος. Ο νικητής θα προκριθεί στους «οκτώ» της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς από τις ΗΠΑ. 

Η εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα (10.30) τη Σερβία σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τη θέση όπου θα βρεθεί. Με νίκη θα είναι πρώτη στον όμιλό της και θα προκριθεί απευθείας στους «οκτώ». Με ήττα θα πλασαριστεί τρίτη και θα διεκδικήσει την πρόκριση στους αγώνες – χιαστί. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα καταλάβει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση και αυτό θα κριθεί από τον αριθμό των τερμάτων σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Η βαθμολογία του ομίλου: Ελλάς, Σερβία 3, Μαυροβούνιο 2 και Νότια Κορέα 0 βαθμοί.

Διακρίσεις

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, η εθνική μας ομάδα του κόμπο (Βασιλική Κοφίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αναστασία Κουτσελίνη, Βιολέτα Ζουζούνη, Ολγα Κουργιαντάκη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Γεωργία Βασιλοπούλου, Δανάη Καριώρη) ήταν εντυπωσιακή και προκρίθηκε στον τελικό ως έκτη (88,1333). Την καλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Ρωσία (96,5667 βαθμούς). Στο ελεύθερο ντουέτο οι Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου τερμάτισαν ένατες (87,3333). Πρώτευσε η Ρωσία με τις Σβετλάνα Ρομασίνα και τη Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (97,5000), με δεύτερη την Κίνα (Χέτσεν Χουάνγκ – Γούνιαν Σουν) με 95,7667, και τρίτη την Ουκρανία (Μάρτα Φιέντινα – Αναστασία Σάβτσουκ) με 94.1000 β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή