Κατέρρευσε και ηττήθηκε η εθνική πόλο από τη Σερβία

Κατέρρευσε και ηττήθηκε η εθνική πόλο από τη Σερβία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολύ κακή απόδοση στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο στοίχισε στην εθνική ομάδα πόλο των ανδρών την απευθείας πρόκριση στους «οκτώ» του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας. Οι διεθνείς μας έχασαν από τη Σερβία με 3-9 και θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» στην αυριανή αναμέτρηση με τις ΗΠΑ.

Παρά τις απουσίες, η Σερβία έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του παγκόσμιου πόλο. Και οι δύο ομάδες έχασαν τις πρώτες επιθέσεις τους, αλλά οι Σέρβοι κέρδισαν την αποβολή και με τον Μάντιτς άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο. Ενα σουτ του Παπαναστασίου βρήκε στο δοκάρι και ο Γούνας ισοφάρισε. Αμέσως όμως οι Σέρβοι αντέδρασαν, πέτυχαν δύο ωραία γκολ με τους Βίκτορ και Στραχίνια Ράσοβιτς και έκαναν το 3-1 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Φουντούλη να σκοράρει σε διπλό παραπάνω, μειώνοντας σε 3-2. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η αδυναμία της ελληνικής ομάδας να βρει λύσεις απέναντι στο αριθμητικό πλεονέκτημα των Σέρβων ήταν φανερή, ενώ οι Σέρβοι ήταν εξαιρετικοί στον παραπάνω (6/7 στο ημίχρονο).

Τόσο στην τρίτη όσο και στην τέταρτη περίοδο οι διεθνείς μας δυσκολεύτηκαν να βρουν «δρόμο» προς τα δίχτυα και η νευρικότητα προκάλεσε περισσότερα λάθη. Οι «πλάβι» διατήρησαν τη διαφορά στο επίπεδο των τριών γκολ (6-3) και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βλέπει τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 9-3 (3-1, 3-2, 0-0, 3-0).

Η επόμενη αντίπαλός τους, η ομάδα των ΗΠΑ, νίκησε την Αυστραλία με 12-11. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο το πρωί (09.30 ώρα Ελλάδος). Εάν οι διεθνείς μας ξεπεράσουν το «εμπόδιο» των Ηνωμένων Πολιτειών, θα παίξουν με την Ιταλία, και για να έχουν ελπίδες πρόκρισης θα χρειαστούν μια εμφάνιση καλύτερη από τη χθεσινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή