«Ναυμαχίες» με φόντο την «πεταλούδα του Αιγαίου»

«Ναυμαχίες» με φόντο την «πεταλούδα του Αιγαίου»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μίλι με το μίλι φουντώνει η μάχη στο «56ο Ράλλυ Αιγαίου». Στην ιστιοδρομία Φάληρο – Αστυπάλαια ξεχώρισε, στα «καθαρόαιμα» αγωνιστικά, το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, με αποτέλεσμα τα δύο μεγάλα ιστιοφόρα του αγώνα να ενισχύσουν τα πληρώματά τους, ώστε στις επόμενες κούρσες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να διεκδικήσουν την πρωτιά, καθώς ο τίτλος του «νικητή του Αιγαίου» αποτελεί τίτλο αναγνώρισης ιστιοπλοϊκής αξίας και ναυτοσύνης στην ελληνική ανοικτή θάλασσα.

Σε έναν αγώνα όπου στα πληρώματα, εκτός από Ελληνες, μετέχουν ιστιοπλόοι από Ονδούρα, Αυστραλία, Αυστρία, Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία κ.λπ. –λάτρεις των ιστιοπλοϊκών δυσκολιών που προσφέρει το «Ράλλυ»–, αυτή τη χρονιά έχει, μέχρι τώρα, ξεχωρίσει το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες τους Δημήτρη Σουβαλτζή – Θοδωρή Τσουλφά και πλήρωμα πρωταθλητές ιστιοπλόους των Ενόπλων Δυνάμεων, σημαιοφόρους Π.Ν., και τον έμπειρο ιστιοπλόο Δημήτρη Αλεβιζάκη που, ύστερα από 27 χρόνια, τον κάλεσαν πάλι οι «σειρήνες» του Αιγαίου.

Τα δύο 52άρια (52 πόδια), το «Bullet – Encode» και το «Optimum 3», που μαγνητίζουν τα βλέμματα για το μέγεθός τους και την αγωνιστική τους σχεδίαση, έχουν μείνει, ύστερα από δύο ιστιοδρομίες, εκτός της πρώτης τριάδας. Ετσι, η χθεσινή ημέρα κύλησε με προπόνηση, ενώ νέα πρόσωπα μπήκαν σε θέσεις-κλειδιά. Στο πλήρωμα του ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη προστέθηκε ο Μιχάλης Πατενιώτης, πρωταθλητής 49er και πλήρωμα της Σοφίας Μπεκατώρου στα «Nacra 17», ενώ με το «Οπτιμουμ» των Λιβά – Λάζου θα αγωνιστεί ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κουκλάκης, πρωταθλητής Laser με συμμετοχή στους ολυμπιακούς νέων.

Χθες τα πληρώματα των ιστιοφόρων, με την υποστήριξη της Helmepa, καθάρισαν την παραλία Βρυσί της Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο της καμπάνιας της διοργάνωσης «Να σώσουμε τις θάλασσές μας». Σήμερα ο αγώνας θα συνεχιστεί με παράκτια ιστιοδρομία 15-20 ναυτικών μιλίων και οι κάτοικοι της «πεταλούδας του Αιγαίου» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν αγώνα όπου συμμετέχουν «άνθρωποι της θάλασσας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή