Μισή… αποστολή εξετελέσθη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε είχε ειπωθεί από έναν μεγάλο προπονητή ότι αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τουλάχιστον μην το χάσεις. Ο Ολυμπιακός τήρησε το δόγμα αυτό κατά γράμμα. Το 0-0 που απέσπασε κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να μην του εξασφαλίζει την πρόκριση, αλλά σίγουρα του δίνει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στην ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα. Τουλάχιστον όμως δεν δέχθηκαν γκολ, κάτι που οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην ηγετική παρουσία του Σεμέδο στην άμυνα και κατά δεύτερο στις καίριες επεμβάσεις του Σα, όποτε οι Τσέχοι φάνηκαν απειλητικοί.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, να κρατήσει τη Βικτόρια μακριά από την περιοχή του. Ομως η αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, μόλις στο 22΄, επηρέασε τον ρυθμό του. Οι Τσέχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έκλεισαν στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο. 

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Βαλμπουενά δεν κατάφερε να μπει στα παπούτσια του Φορτούνη, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κοπούν στα δύο. Στο διάστημα αυτό, η Βικτόρια έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά στο 38΄ ο Σα σταμάτησε το σουτ του Τσερμάκ, ενώ στο 44΄ το κάθετο δοκάρι ήταν αυτό που έσωσε τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια του Πέρνιτσα.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έμοιαζε με το τέλος του πρώτου. Οι Τσέχοι πίεζαν, με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και να βγουν από το δικό τους μισό. Ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να επέμβει με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Βγήκε ο Βαλμπουενά και στη θέση του πέρασε ο Καμαρά, ενώ η διάταξη από 4-2-3-1 άλλαξε σε 4-3-3. Κίνηση, που βελτίωσε αισθητά την εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, αλλά και να δημιουργήσει δύο σημαντικές στιγμές με τον Καμαρά και τον Μπουχαλάκη στο 75΄ και στο 78΄ αντίστοιχα, χωρίς όμως να αλλάξει τη… μοίρα του αγώνα και το τελικό 0-0.

Ο Μαρτίνς, στις δηλώσεις του, τόνισε πως ήταν ένα ισορροπημένο ματς, αν και υπήρξαν διαστήματα που η Πλζεν ήταν ανώτερη. Πρόσθεσε, δε, ότι περίμενε από τους παίκτες του να έχουν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72΄ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβαχ, Χροσόφσκι, Καγιάμπα, Τσέρμακ (84΄ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69΄ Τσόρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22΄ Μπα), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (56΄ Καμαρά), Μασούρας (81΄ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή