Πλήρωσε τα λάθη της η εθνική πόλο

Πλήρωσε τα λάθη της η εθνική πόλο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «βάρος» του ονόματος της Ιταλίας προκάλεσε άγχος στην εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στον αγώνα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού, στη Ν. Κορέα. Οι διεθνείς μας ηττήθησαν από τη «Σκουάντρα Ατζούρα» με 6-7 και θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία για μία θέση από 5-8.

Από την αρχή της αναμέτρησης, οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου έκαναν αρκετά λάθη και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν όπως έπρεπε την εξαιρετική τους απόδοση στον παίκτη λιγότερο. Δέχθηκαν τρία γκολ σε κόντρα και το τέρμα που έδωσε την είσοδο στην Ιταλία για τέταρτη φορά σε ημιτελικούς Παγκοσμίου στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις το πέτυχε ο Ντι Φούλβιο, έξι λεπτά και 50 δευτερόλεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 3-2, 0-1.

«Διεξήχθη ένα παιχνίδι που ποιοτικά δεν ήταν το καλύτερο που έχουμε δει στη διοργάνωση μέχρι τώρα και από τις δύο ομάδες. Νομίζω ότι οι Ιταλοί ήταν πιο ψύχραιμοι από εμάς σε κρίσιμες στιγμές, αν και το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ στα μέσα της τέταρτης περιόδου από τα έξι μέτρα κι ένα φάουλ αχρείαστο. Και οι δύο ομάδες είχαν πολλά χαμένα στον παραπάνω. Εμείς στο πρώτο μισό ήμασταν πολύ νευρικοί, δεχθήκαμε τα τρία από τα τέσσερα πρώτα γκολ χωρίς λόγο, με λάθος πάσα δικιά μας και γκολ εύκολα των αντιπάλων μας, ενώ εμείς πετυχαίναμε με πάρα πολύ κόπο όλα τα γκολ. Είχαμε και ευκαιρίες στο τέλος, κι ενώ είμαστε ένα γκολ πίσω, να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι αλλά δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς, δεν θα βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου», υπογράμμισε ο Θοδωρής Βλάχος και ο Αλέξανδρος Γούνας πρόσθεσε: «Κάναμε κάποια πολύ καίρια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται σε αυτά τα παιχνίδια – αν και φάγαμε μόνο επτά γκολ. Λάθη που σε τέτοια παιχνίδια δεν πρέπει να γίνονται και αυτό θεωρώ ότι πληρώσαμε στο τέλος. Θέλαμε κι εμείς πολύ τη νίκη, πιστεύω πως όλοι δώσαμε το 100%. Ωστόσο, πιστεύω ότι έπρεπε να είχαμε λίγο περισσότερη συγκέντρωση σε κάποια πολύ σημαντικά δευτερόλεπτα του παιχνιδιού και πιο σωστές αποφάσεις».

Σήμερα το πρωί η εθνική των γυναικών θα διεκδικήσει μία θέση από 5-8. Αντίπαλός της θα είναι η αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή