Αρης και Ατρόμητος αρχίζουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια

Αρης και Ατρόμητος αρχίζουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και την Ντουναΐσκα Στρέντα ξεκινάει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αρη και του Ατρομήτου, αντίστοιχα, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕ Λεμεσού και η σλοβακική ομάδα θα είναι τα πρώτα εμπόδια για τις δύο ελληνικές, που έχουν κοινό στόχο την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Οι «κίτρινοι», μετά την περιπλάνησή τους στις μικρές κατηγορίες, επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από οκτώ χρόνια. Ηταν 24 Φεβρουαρίου 2011 όταν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», στον επαναληπτικό του 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη φάση των «32», ο Αρης, με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον πάγκο του, άντεξε όσο μπορούσε απέναντι στο μεγαθήριο της Σίτι, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-0. Οι Θεσσαλονικείς σήμερα (21.30), σε ένα κατάμεστο «Βικελίδης», θέλουν να συνδυάσουν την επιστροφή τους στην Ευρώπη με ένα σκορ που θα τους δώσει το πάνω χέρι για πρόκριση. Οι Κύπριοι διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων, τον Αρμένιο Γκεβόργκ Γκαζαριάν.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος είναι… μόνιμος κάτοικος Ευρώπης, αφού τα τελευταία οκτώ χρόνια μετρά έξι συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι «Περιστεριώτες» θέλουν να αποφύγουν το περυσινό πάθημα από την Ντιναμό Μπρεστ, όταν στον ίδιο γύρο έχασαν την πρόκριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Η Ντουναΐσκα Στρέντα, από την οποία θα φιλοξενηθεί σήμερα (21.30), δεν είναι ούτε πιο έμπειρη ούτε πιο ποιοτική ομάδα από τον Ατρόμητο. Στην προηγούμενη φάση απέκλεισε την Κρακόβια με δύο ισοπαλίες. Πρώτα 1-1 στη Σλοβακία και έπειτα 2-2, στην παράταση, στην Πολωνία. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο διεθνής Ούγγρος επιτελικός μέσος Ζολτ Κάλμαρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή