Η Σίτι «πληρώνει» την Παρί

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία στη Μάντσεστερ Σίτι προκαλεί η αποκάλυψη ότι επιτροπή ποινών της UEFA είδε την αναφορά της κατά της αθώωσης της Παρί Σεν Ζερμέν περί του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι (Financial Fair Play) να ακυρώνεται λόγω κάποιας τεχνικής λεπτομέρειας, καθώς το ίδιο όργανο θα κληθεί φέτος να κρίνει τα οικονομικά πεπραγμένα της πρωταθλήτριας Αγγλίας, οργισμένο από τον ενταφιασμό της υπόθεσης ΠΣΖ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Η έρευνα επιτροπής της UEFA που αθώωνε την Παρί από παραβιάσεις του Financial Fair Play επεστράφη από πειθαρχικό όργανο της ίδιας της συνομοσπονδίας ως απαράδεκτη. Ωστόσο, η υπόθεση πήγε προ μηνών στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δικαιώνοντας την Παρί και την επιτροπή της UEFA, λόγω κάποιας καθυστέρησης του οργάνου που επιβάλλει κυρώσεις σε όσους καταστρατηγούν τους οικονομικούς κανονισμούς, με πρόεδρο τον πρώην δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ζοζέ Ναρσίσο ντα Κούνια Ροντρίγκες.  Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, τα έγγραφα της επιτροπής Ντα Κούνια έδειχναν ότι η UEFA προσπάθησε να υπονομεύσει την ίδια την έρευνά της και ότι η Παρί χρησιμοποίησε ένα παραθυράκι ώστε να αποφύγει την πιθανότητα σοβαρής ποινής, που θα της στερούσε την απαραίτητη για τη βιωσιμότητά της θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παραθυράκι αφορούσε τις χορηγίες από εταιρείες του Κατάρ, που διόγκωσαν τεχνητά τα έσοδα της ΠΣΖ και επέτρεψαν την πραγματοποίηση των δύο ακριβότερων μεταγραφών στον κόσμο το ίδιο καλοκαίρι, δηλαδή την απόκτηση έναντι 222 εκατ. ευρώ του Νεϊμάρ και τον δήθεν δανεισμό έναντι 180 εκατ. ευρώ του Κιλιάν Μ’μπαπέ πριν ακριβώς δύο χρόνια.

Η επιτροπή της UEFA υπό τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Ιβ Λετέρμ, που διερεύνησε την υπόθεση επί έναν χρόνο, «καθάρισε» την Παρί θεωρώντας ότι το τέχνασμα με τις χορηγίες ήταν νόμιμο, παρότι καταστρατηγούσε εξόφθαλμα το FFP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή