ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα πανηγυρίζει το ελληνικό muay thai.

Στην «πρωτεύουσα» του αθλήματος, την Μπανγκόκ, ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου των 57 κ. (-23 ετών), και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο από τότε που η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στη διοργάνωση της Ταϊλάνδης συμμετείχαν 1.380 αθλητές και αθλήτριες από 102 χώρες.  

Η πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε ύστερα από μία συγκλονιστική μάχη του 19χρονου Έλληνα με τον Ντάβλατ Σαμσίγεφ (Ουζμπεκιστάν).

Ο Σαρκίρης επικράτησε με 29-27, και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 57 κ., στην κατηγορία -23 ετών.

«Ήταν καλός αντίπαλος, κινητικός και γρήγορος. Προσπάθησα από την αρχή να τον πιέσω. Στον πρώτο γύρο δεν βγήκε, αλλά στους δύο επόμενους βγήκε και επικράτησα «καθαρά». Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και αυτό θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες φορές», δήλωσε ο 19χρονος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιωάννης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ελληνική επιτυχία. Το μετάλλιο του Κώστα μας δίνει περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αθλητές μας. Οι αθλητές μας έχουν τον πρώτο ρόλο. Αυτοί μπαίνουν στο ρινγκ και δίνουν την ψυχή τους».

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης-1

Για να φτάσει στον τελικό ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης απέκλεισε με νοκ-άουτ τους εκπροσώπους της Παλαιστίνης και της Ινδονησίας, ενώ την πρόκριση για τον τελικό την πήρε με αντίπαλο αθλητή από την Ταϊλάνδη, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.