Πρώτος τελικός για Ολυμπιακό

Πρώτος τελικός για Ολυμπιακό

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία και μόνη φράση του Πέδρο Μαρτίνς κατά τη χθεσινή συνέντευξη φανέρωσε το πώς αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι (21.30) με τη Βικτόρια Πλζεν. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει από μόνος του τη ρεβάνς ως έναν από τους «τελικούς» που θα κληθούν να δώσουν φέτος οι «ερυθρόλευκοι», δίνοντας παράλληλα και το στίγμα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός, αν και γύρισε από την Τσεχία πριν από μία εβδομάδα χωρίς να δεχθεί γκολ, απόψε παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, από τη στιγμή που η ισοπαλία βολεύει την αντίπαλό του, καθώς δίνει σε εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κατ’ αρχάς, στη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν έξι με επτά ή οκτώ παιχνίδια που θα θεωρηθούν τελικοί. Αυτό μπορεί να είναι ένα τέτοιο ματς. Το ίδιο μπορεί να θεωρηθεί και για τη Βικτόρια Πλζεν, που έχει προχωρήσει ψηλά και στη χώρα της και στην Ευρώπη, και το ότι η Τσεχία είναι ψηλά το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στη Βικτόρια», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν θα πούμε τη στρατηγική μας, αλλά έχει μεγάλη σημασία το ότι θα έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας, που μας δίνει δύναμη και ώθηση. Θα είναι ένα ματς λοιπόν από τους επτά ή οκτώ τελικούς που θα έχουμε».

Ο Μαρτίνς δεν θέλησε στην κουβέντα που είχε με τους δημοσιογράφους να αποκαλύψει τις σκέψεις τους για την ενδεκάδα και αν τελικά θα αλλάξει το σύστημά του σε 4-3-3 από 4-2-3-1. Θεωρείται όμως δεδομένη η παρουσία του Μεριά στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Σεμέδο, αντί του τραυματία Παπαδόπουλου. Ο Τυνήσιος στόπερ, με την επιστροφή του από το Αφρικα Καπ, μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και μάλιστα ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συμπαίκτες του δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το αρχικό σχήμα, όλα θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει ο Μαρτίνς τους «ερυθρολεύκους». Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πορτογάλος θα επιλέξει τελικά το σχήμα και τα πρόσωπα που ξεκίνησαν και πριν από μία εβδομάδα στην Τσεχία, με μοναδική εξαίρεση τον Μεριά αντί του Αβραάμ. Επίσης ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να δούμε τον Καμαρά αντί του Μπουχαλάκη, παρότι ο Πορτογάλος και το επιτελείο του θεωρούν ότι στην παρούσα χρονική στιγμή τόσο ο μέσος από τη Γουινέα όσο και ο Ραντζέλοβιτς μπορούν να δώσουν λύσεις προερχόμενοι από τον πάγκο. 

Οσον αφορά την αντίπαλο του Ολυμπιακού, δημοσιεύματα στην Τσεχία ανέφεραν ότι ο Πάβελ Βρμπα είναι σε δύσκολη θέση, και πιθανός αποκλεισμός μπορεί να τον οδηγήσει στην απόλυση. Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στο Φάληρο. Ωστόσο, η Βικτόρια έφθασε στην Αθήνα με δύο ηχηρές απουσίες. Ο μεσοεπιθετικός Αλες Τσέρμακ, που ήταν βασικός στο πρώτο παιχνίδι, αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ενοχλήσεων, ενώ δεν είναι διαθέσιμος, όπως και στο πρώτο ματς, ο στόπερ και αρχηγός της ομάδας Ρόμαν Χούμπνικ.

Οπως ενημέρωσε ο Ολυμπιακός, σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα στην οδό Καραολή, η οποία είναι κλειστή εξαιτίας εργασιών, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θα πάει στο «Καραϊσκάκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή