Το ταξίδι για την Κίνα ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ

Το ταξίδι για την Κίνα ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στην αφετηρία της προετοιμασίας της εθνικής ανδρών πήραν οι 16 εκ των 17 παικτών που ανταποκρίθηκαν πλήρως στο προσκλητήριο του Θανάση Σκουρτόπουλο. Ουσιαστικά από χθες, ο Ελληνας προπονητής έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να δίνει μορφή και σχήμα στα πλάνα που έχει σχεδιάσει για το στυλ παιχνιδιού που θα παίξει η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Περίπου έναν μήνα πριν από το πρώτο τζάμπολ της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο (1/9), ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία, τα τρία αδέλφια Αντετοκούνμπο, Γιάννης, Θανάσης, Κώστας, καθώς και οι Σλούκας και Πρίντεζης, ενώ στις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται ο Νικ Καλάθης, λόγω της παραμονής του στις ΗΠΑ και της αδείας που είχε λάβει. Οι 16 διεθνείς παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, δέχθηκαν στο ΟΑΚΑ την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι σε αγαστή συνεργασία με την ΕΟΚ, όλες οι εξωαγωνιστικές προδιαγραφές της προετοιμασίας θα είναι ιδανικές, ώστε να υπάρξει προσήλωση και αυτοπεποίθηση στον στόχο της διάκρισης που έχει θέσει η επίσημη αγαπημένη στη νέα πρόκληση που την περιμένει στην Κίνα.

«Με την επίσκεψή μου σας στέλνω μήνυμα για την εμπιστοσύνη μας προς εσάς. Περιμένουμε πολλά από εσάς, γιατί έχετε προσφέρει πολλά και είναι βέβαιο ότι έχετε κι άλλα πολλά να προσφέρετε. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που αγαπάει κάθε ελληνική οικογένεια», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού που τον υποδέχθηκαν ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αριστείδης Γολέμης.

Η Εθνική θα κάνει καθημερινές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, μέχρι την Κυριακή, παρουσία της γυμνάστριας των Μιλγουόκι Μπακς Σούκι Χόμπσον που έχει συμφωνηθεί να παρακολουθεί την πορεία του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα τρία πρώτα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής θα δοθούν στο τουρνουά «Αegean» του Ηρακλείου, με αντιπάλους το Ιράν και την Ουγγαρία (8-11/8).

Η Εθνική Εφήβων νίκησε τη Σλοβενία με 72-54 στον τρίτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ U18 που διοργανώνεται στον Βόλο και με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στη φάση των «16» (νοκ άουτ) θα αντιμετωπίσει αύριο (21.15) τη Φινλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή