Τιμωρία με αναστολή για Κυτέα

Τιμωρία με αναστολή για Κυτέα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… μαλακά έπεσε ο Δημήτρης Κυτέας για τη φραστική ρατσιστική επίθεση κατά του Εμμανουήλ Καραλή. Η ομοσπονδία του στίβου (ΣΕΓΑΣ) αποφάσισε να τιμωρήσει τον προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα έτος αλλά με αναστολή. Πριν από περίπου δύο μήνες ο Εμμανουήλ Καραλής κατήγγειλε, μέσω του δικηγόρου του, στον ΣΕΓΑΣ ότι στις 22 Μαΐου ο προπονητής τού επιτέθηκε φραστικά με χαρακτηρισμούς που είχαν αποδέκτες τόσο τον ίδιο όσο και τους γονείς του. Στη συνέχεια, υπήρξαν καταθέσεις από αθλητές και αθλήτριες που επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του 19χρονου πρωταθλητή. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, η οποία αποφάσισε να τιμωρηθεί ο προπονητής με ποινή απαγόρευσης σε αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αύξησε την ποινή σε ένα έτος, επίσης με αναστολή.

«Η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του ολυμπισμού, του αθλητισμού και του φιλάθλου πνεύματος και τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για έξι (6) μήνες. Λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών υπό τις οποίες ετελέσθη το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας εδήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμ. Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία (3) έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων, αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Στο μεταξύ, τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών της Πάτρας πέρασαν στην… ιστορία με ένα ρεκόρ αγώνων, δύο πανελλήνια ρεκόρ -20 ετών και αρκετές ελπιδοφόρες ατομικές επιδόσεις. Η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,83 μ. πέτυχε το ρεκόρ διοργάνωσης, η Παναγιώτα Δόση με άλμα στα 1,86 μ. βελτίωσε το ρεκόρ (-20 ετών) στο ύψος που ανήκε στη Νίκη Μπακογιάννη από το 1985. Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ρεκόρ σημείωσε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με 73,84 στη σφύρα, ο οποίος βελτίωσε τη δική του επίδοση (72,89). Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,22 έδειξε ότι είναι σταθερός στις επιδόσεις του. Σε ό,τι αφορά τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Κώστας Δουβαλίδης έφθασαν τις 12 νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή