«Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία»

«Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ασυδοσία»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίση στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με την ΕΠΟ προκαλούν συγκεκριμένες διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και του Πειθαρχικού Κώδικα της ομοσπονδίας, που θα τεθούν προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής.

Η γνωστοποίηση τροποποίησης που υπάρχει στο άρθρο 30 του ΚΑΠ σχετικά με την «πολυϊδιοκτησία» και επιτρέπει σε κάτοχο μετοχών ΠΑΕ σε ποσοστό κάτω του 5% –σε αντίθεση με την πλήρη απαγόρευση που προβλέπεται στον νόμο– να συμμετέχει στη διοίκηση άλλης ΠΑΕ προκάλεσε την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο προκειμένου να μάθει εάν αληθεύουν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το συγκεκριμένο θέμα και να του ζητήσει να μην υπάρξει τροποποίηση του ΚΑΠ.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αυγενάκης αναφέρει: «Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες μου με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυϊδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ, και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη. Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους πειθαρχικούς κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σε αυτό το ζωτικό ζήτημα. Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα έπειτα από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία».

Για τα χθεσινά τεκταινόμενα ενημερώθηκαν FIFA και UEFA, οι οποίες γνώριζαν για τη μείωση των ποινών για τα επεισόδια οπαδών και τις απειλές σε αξιωματούχους, αλλά όχι για την αλλαγή στη διάταξη που αφορά την «πολυϊδιοκτησία», η οποία, σύμφωνα με πηγές από την ΕΠΟ, θα αποσυρθεί άμεσα, επειδή οφείλεται σε λάθος το οποίο δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα.

• Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών ποδοσφαίρου Τζον Φαν Σιπ, προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο τις λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιό του. Ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει δύο βοηθούς –ο ένας θα είναι ο Αρον Βίντερ–, ενώ η ΕΠΟ θα προσλάβει δύο τεχνικούς διευθυντές, τους Τάκη Φύσσα και Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρέθηκε χθες στα γραφεία της ομοσπονδίας και συζήτησε με τη διοίκηση.

• Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ολόκληρο το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες των φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ενημέρωσε ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή