Ακόμη υπό κατασκευήν η ΑΕΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαδικασία… εκμάθησης βρίσκεται ακόμα η ΑΕΚ, όπως φάνηκε και στο χθεσινό φιλικό (0-0) με την Μπασακσεχίρ στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες της Ενωσης στην πρόβα τζενεράλε πριν από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις είχαν πάθος, θέληση και έδειξαν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις του προπονητή τους Μιγκέλ Καρντόσο. Εστω κι αν μερικές φορές δεν τους βγήκε, αφού η ΑΕΚ μπορεί να πήρε καλό βαθμό στην ανάπτυξη, αλλά κάτω του μετρίου στην τελική πάσα.

Στα μελανά σημεία του χθεσινού αγώνα, και η αποχώρηση στο 27΄ του τραυματία Τσιγκρίνσκι, ο οποίος ένιωσε μικροενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα του. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» πάντως εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και ανέφεραν πως η αλλαγή έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ουκρανός αμυντικός θα εκτιμηθεί σήμερα.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρντόσο δεν ξεκίνησε κάποιον εκ των Λιβάγια ή Ολιβέιρα, αλλά τον ταχύτατο Κλωναρίδη, ο οποίος είχε και τις δύο καλύτερες στιγμές της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα σε τετ α τετ που κατέληξε λίγο άουτ στο 15΄ και στη συνέχεια σε κεφαλιά που απέκρουσε ο Μπασάκ στο 41΄. Ενδιάμεσα, βέβαια, η Μπασακσεχίρ είχε φροντίσει να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της, αφού στο 16΄ ο Καχβετσί, στο 35΄ ο Τεκντεμίρ και στο 39΄ο Βίσκα βρήκαν απέναντί τους τον Βασίλη Μπάρκα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλάθλους της ΑΕΚ να έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά και το νέο απόκτημα της ομάδας Νέλσον Ολιβέιρα. Σπουδαία ευκαιρία βέβαια είχαν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να κατασκοπεύσουν την επόμενη αντίπαλό τους για το Τσάμπιονς Λιγκ και να διαπιστώσουν πως πρόκειται για ομάδα με μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές της.

«Παίξαμε ένα παιχνίδι σε πολύ υψηλό επίπεδο απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα. Πιστεύω πως το συμπέρασμα είναι θετικό», τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Για την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι: Μπάρκας, Λόπες (65΄ Χουλτ), Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25΄ Σβάρνας), Σιμόες, Σιμάο (79΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (65΄ Λιβάγια), Ζεράλδες, Βέρντε (65΄ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (65΄ Ολιβέιρα).

Για την Μπασάκσεχιρ ξεκίνησαν οι: Γκιουνόκ, Καϊσαρά, Πονκ, Σεντζού, Τεκντεμίρ, Βίσκα, Μπέχιτς, Καχβετσί, Κριβελί, Γκούλμπραντσεν, Ρομπίνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή