Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Εθνική

Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Εθνική

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζον φαν Σιπ θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ. Ο 55χρονος Ολλανδός τεχνικός θα έχει συνεργάτες τον συμπατριώτη του Αρον Βίντερ και τον Ελληνοαυστραλό Μιχάλη Βαλκάνη. Το συμβόλαιό τους θα είναι μέχρι τη λήξη της προκριματικής φάσης του επόμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου, έναντι του καθαρού ποσού των 550.000 ευρώ συνολικά ετησίως. Επίσης, για το ίδιο διάστημα προσλήφθηκαν ο Κώστας Κωνσταντινίδης ως τεχνικός διευθυντής όλων των εθνικών ομάδων και ο Τάκης Φύσσας ως αθλητικός διευθυντής της εθνικής ανδρών. Για την πρόσληψη Φύσσα αντέδρασε έντονα ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, κατηγορώντας τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή για όσα είπε ως μάρτυρας στην υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος το 2015. Για την πρόσληψη του Φαν Σιπ ειπώθηκε ότι ελήφθησαν υπόψη το κόστος και η συμφωνία να ασχοληθεί με όλες τις εθνικές ομάδες και όχι μόνο με την ανδρών. Ωστόσο, υπήρξαν και ενστάσεις από συμβούλους που θεώρησαν ότι η επιλογή του Φαν Σιπ δεν είναι από το «πάνω ράφι».

Πριν από τις προσλήψεις η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τους Αγγελο Αναστασιάδη, Αγγελο Μπασινά, Στέλιο Γιαννακόπουλο και άλλους δύο συνεργάτες τους χωρίς την καταβολή αποζημίωσης. Οπως είπε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, «τα άσχημα αποτελέσματα της Εθνικής και το κακό κλίμα στα αποδυτήρια οφείλονται στο προπονητικό τιμ».

Οσον αφορά τους κανονισμούς, η ΕΠΟ με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των FIFA/UEFA, έκανε δεκτό –ως «κίνηση καλής θέλησης»– το αίτημα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τους κανονισμούς που έχουν πειθαρχικές ποινές πριν ψηφιστούν από την ΕΠΟ. Οι κανονισμοί θα εγκριθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Οσο για τη νέα διάταξη που αφορούσε την πολυϊδιοκτησία, όχι μόνο αποσύρθηκε αλλά απαλείφθηκε από τον ΚΑΠ όλο το σχετικό άρθρο.

Υποβιβασμός και άνοδος

Mόνο η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 θα υποβιβαστεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 2, όπως αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Η προτελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 θα δώσει αγώνες μπαράζ με τη δεύτερη της Σούπερ Λιγκ 2. Η προκήρυξη της νεοσύστατης κατηγορίας προέβλεπε την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1 των δύο πρώτων ομάδων, όμως η ΕΠΟ με ψήφους 9-8 έκανε δεκτή την προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 1. Αμφότερες οι προκηρύξεις προβλέπουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως επίσης ότι από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Φούτμπολ Λιγκ θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή