Προκρίσεις – βάλσαμο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εύκολα δύσκολα και τα δύσκολα εύκολα έκαναν χθες Αρης και Ατρόμητος στο Γιουρόπα Λιγκ. Σημασία έχει πάντως πως και οι δύο ομάδες πήραν την πρόκριση για τον Γ΄ προκριματικό γύρο, δίνοντας με τις νίκες τους πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νίκη με 3-2 ο Ατρόμητος κόντρα στην Ντουναΐσκα Στρέντα στο Περιστέρι, νίκη και ο Αρης (0-1) στη Λάρνακα κόντρα στην Α.Ε. Λεμεσού.

Οι «κίτρινοι» είχαν θεωρητικά πιο δύσκολο έργο, αφού στον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» η κυπριακή ομάδα είχε φύγει με το ισόπαλο 0-0. Πρώτος στόχος για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και δεύτερο να πετύχει ένα γκολ. Επετεύχθησαν και οι δύο και μάλιστα με σχετικά απλό κι εύκολο τρόπο.

Ο Αρης απέφυγε το  σοκ του γρήγορου γκολ, στο 5΄ όταν ο Κουέστα διόρθωσε το λάθος του Κόρχουτ και απέκρουσε το τετ α τετ του Γκαζαριάν και στη συνέχεια «χτύπησε» στο 12΄ με τον Ντιγκινί να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ιντέγε.

Οι «κίτρινοι» δέχθηκαν πίεση στη συνέχεια, αλλά στις αντεπιθέσεις τους ήταν περισσότερο επικίνδυνοι από την κυπριακή ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας. Το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα «έδειχνε» ένα ακόμη γκολ του Αρη, παρά ισοφάριση των Κυπρίων, οι οποίοι θα έπρεπε να σκοράρουν ακόμη ένα τέρμα για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση. Οι «κίτρινοι» στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν τη νορβηγική Μόλντε.

Α.Ε. ΛΕΜΕΣΟΥ: Βοζίνια, Αν. Τεξέιρα (65΄ Ζαρσίνιο), Γκαζντανάγκα, Ζντραβκόβσκι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάντοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο (53΄ Κάρλος), Γουίλερ (53΄ Αβραάμ), Ν. Τεσέιρα.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Ματίγια, Λάρσον, Φετφατζίδης (68΄ Σάσα), Ντιγκινί (61΄ Τόνσο), Ιντέγε (86΄ Νίκο Μαρτίνες).

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος είχε το υπέρ του 1-2 από τον αγώνα στη Σλοβακία και στο πρώτο ημίχρονο φρόντισε να συνεχίσει τον… περίπατό του απέναντι στην Ντουναΐσκα Στρέντα. Ο Κατράνης στο 22΄  με υπέροχη ατομική προσπάθεια και ο Μανούσος στο 28΄ από την άσπρη βούλα, έδωσαν το απόλυτο πλεονέκτημα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι Περιστεριώτες… ξεχάστηκαν κάπου στα αποδυτήρια και η Ντουναΐσκα φρόντισε να αγχώσει για τα καλά την ελληνική ομάδα. Ισοφάρισε με τους Ραμίρεζ στο 54΄ και Καλμάρ στο 72΄ με πέναλτι και για το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήθελε ένα ακόμη γκολ για να ολοκληρώσει μία απίστευτη πρόκριση. Στο ροντέο που ακολούθησε, Ατρόμητος και Ντουναΐσκα συναγωνίστηκαν στις… χαμένες ευκαιρίες, με την ελληνική ομάδα να σκοράρει με τον Γούτα στο 77΄ και να σφραγίζει την πρόκριση. Στην επόμενη φάση αντίπαλος θα είναι η Λέγκια Βαρσοβίας.

Προκρίσεις – βάλσαμο-1

O Ατρόμητος νίκησε, έστω και δύσκολα, με 3-2 στο Περιστέρι την Ντουναΐσκα Στρέντα από τη Σλοβακία.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χάρισης, Μάντσον, Ούμπιδες (86΄ Νάτσος), Ενσικουλού (70΄ Φάρλεϊ Ρόσα), Μανούσος, Βέλλιος (60΄ Καχίλα).

ΝΤΟΥΝΑΪΣΚΑ ΣΤΡΕΝΤΑ: Γέντλιτσκα, Οραβετς (62΄ Βεσελόφσκι), Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν (76΄ Ντίφκοβιτς), Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ (46΄ Κρ. Βίντα), Ταϊβό, Ραμίρεζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή