Στην Ιαπωνία για προκρίσεις και αναγνώριση «εδάφους»

Στην Ιαπωνία για προκρίσεις και αναγνώριση «εδάφους»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια… μικρή γεύση από Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν από σήμερα έως τις 9 Αυγούστου οι κάτοικοι της Ενοσίμα. Στην παραλιακή πόλη της Ιαπωνίας αρχίζουν οι καταμετρήσεις των σκαφών για τα παγκόσμια πρωταθλήματα 470 ανδρών – γυναικών, όπου τα ανδρικά μας πληρώματα θα διεκδικήσουν την πρόκριση για την κορυφαία διοργάνωση του 2020. Κι ενώ οι εθνικές ομάδες των 470 ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν διακρίσεις στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το ασημένιο μετάλλιο του Αιμίλιου Μόνου από το παγκόσμιο Ράντιαλ ήρθε να προστεθεί στις επιτυχίες από τα ευρωπαϊκά 420 και 470 εφήβων και να δώσει ελπίδες για το μέλλον.

Στην Ενοσίμα έχουν συγκεντρωθεί τα καλύτερα πληρώματα των 470 στον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά θα βρεθούν και οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Βασίλης Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός και οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τη συμμετοχή των ανδρών ιστιοπλόων, αφού στην Ιαπωνία θα «σφραγιστούν» τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα δύο ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν τη μία από αυτές. Εάν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 όπου, όμως, θα υπάρχει μόνο μία πρόκριση.

Αντίθετα, οι Μπόζη – Κλωναρίδου έχουν, ήδη, φέρει στη χώρα μας την πρόκριση για τα 470 των γυναικών.

Στο μεταξύ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ νέων, που διεξήχθη στον Καναδά, ο Αιμίλιος Μόνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και οι συναθλητές του του έδωσαν συγχαρητήρια σαν να πήρε το χρυσό. Και αυτό συνέβη διότι ο Μόνος ήταν πρώτος μέχρι και την 11η ιστιοδρομία, αλλά στην τελευταία η τουρκική ομάδα έκανε «ομαδικό παιχνίδι» με στόχο να ανεβεί ο Τούρκος Σιτάκ στην πρώτη θέση του βάθρου και τα κατάφερε. Παρόλο που υπήρχαν τρεις ιστιοπλόοι μάρτυρες (Πολωνία, Αγγλία, Σουηδία) για αντικανονικό αγώνα, η επιτροπή αρνήθηκε να αλλάξει την απόφασή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή