Στεφανί Φραπάρ: Γυναίκα διαιτητής στον τελικό Λίβερπουλ – Τσέλσι

Στεφανί Φραπάρ: Γυναίκα διαιτητής στον τελικό Λίβερπουλ – Τσέλσι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τελικό του Super Cup Ευρώπης μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, θα διευθύνει η Γαλλίδα διαιτητής, Στεφανί Φραπάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως η διοίκηση της UEFA. 

H 35χρονη γίνεται η πρώτη γυναίκα ρέφερι στην ιστορία που σφυρίζει σε τελικό ποδοσφαίρου ανδρών σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Στεφανί υπήρξε επίσης η πρώτη Γαλλίδα που σφύριξε στη Ligue 1 τον περασμένο Απρίλιο στον αγώνα Αμιάν – Στρασμπούρ.

Στεφανί Φραπάρ: Γυναίκα διαιτητής στον τελικό Λίβερπουλ – Τσέλσι-1

Επίσης, διηύθυνε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ολλανδίας τον περασμένο μήνα, με νικητή τις ΗΠΑ, αλλά και τον ημιτελικό Γυναικών του Euro 2017 ανάμεσα στην Ολλανδία και την Αγγλία. Οι βοηθοί της Φραπάρ θα είναι η συμπατριώτισσά της, Μανουέλα Νικολιζί και η Μισέλ Ο' Νιλ από την Ιρλανδία. 

Στεφανί Φραπάρ: Γυναίκα διαιτητής στον τελικό Λίβερπουλ – Τσέλσι-2

«Οι δυνατότητες του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν έχουν όρια και χαίρομαι που η Στεφανί Φραπάρ διορίστηκε να διευθύνει το φετινό Super Cup της UEFA», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και πρόσθεσε: «Ελπίζω οι ικανότητες και η αφοσίωσή που έχει επιδείξει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της για να  φτάσει σε αυτό το επίπεδο να αποτελέσει έμπνευση για εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες στην Ευρώπη και θα τους δείξει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια για να φτάσουν στο όνειρο». 

Η πρώτη γυναίκα που σφύριξε σε αγώνες της UEFA ήταν η Nicole Petignat από την Ελβετία όταν ανέλαβε τη διοργάνωση τριών αγώνων κυπέλλου UEFA την περίοδο 2004 και 2009. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή