ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Oχι» των πέντε ΠΑΕ στη μείωση της ΕΡΤ

ochi-ton-pente-pae-sti-meiosi-tis-ert-2331126

Κατηγορηματικά αρνητική ήταν η απάντηση των πέντε ΠΑΕ που δεσμεύονται τηλεοπτικά με την ΕΡΤ, αναφορικά με την πρόθεση να μειωθούν τα ποσά των συμβολαίων τους με την κρατική τηλεόραση έως και 45%.

Ο λόγος για τον Aρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, που μέσω επιστολής τους ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία μείωση, καθώς οι περσινές συμφωνίες έχουν υπογραφεί και αφορούν κλειστά διετή συμβόλαια.

Στη Super League 1 υπάρχει έντονος εκνευρισμός όχι μόνο για το τάιμινγκ για το οποίο έτσι κι αλλιώς η ενόχληση εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή τις προηγούμενες μέρες, αφού Αρης και Ατρόμητος έδιναν σημαντικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Όπως λένε στον συνεταιρισμό της πρώτης τη τάξει κατηγορίας της χώρας, η στάση της ΕΡΤ θέτει σε κίνδυνο και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Super League 1, δεδομένου ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων συνδέεται άρρηκτα και σε κάθε περίπτωση τεχνικά με τη λειτουργία του VAR στους αγώνες του πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως ειδικότερα στις περιπτώσεις των Αρη και Ατρόμητου, οι δύο ομάδες έλαβαν άδεια συμμετοχής βάσει του οικονομικού προϋπολογισμού στον οποίο υπάρχουν και τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, όπως επίσης ότι έχουν υλοποιήσει τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, έχοντας υπολογίσει αυτά τα έσοδα.

Πηγή: sport-fm.gr