Στην Κρήτη η εθνική μπάσκετ

Στην Κρήτη η εθνική μπάσκετ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πιο εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστεί η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας. Η αποστολή έφθασε, χθες, στο Ηράκλειο όπου θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του τουρνουά «Aegean» το Ιράν και την Ουγγαρία (9-11/8), ενώ θα παίξει και άλλη μία φορά με την ασιατική ομάδα, σε παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα και χωρίς την παρουσία οπαδών. Η μέχρι τώρα προετοιμασία έχει κυλήσει χωρίς προβλήματα, με όλους τους παίκτες που έχει επιλέξει για το πρώτο στάδιο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να προπονούνται εντατικά και να διεκδικούν μια θέση στην τελική 12άδα της Εθνικής. Η ομάδα μας θα μεταβεί στην Κίνα 12 ημέρες πριν από το τζάμπολ της διοργάνωσης για να εγκλιματιστούν πιο ομαλά οι παίκτες.

«Ηρθαμε εδώ ως ένα είδος ανταπόδοσης στον κόσμο, για τη φιλοξενία και την ανταπόκριση που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ενα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας και της πρόκρισης το οφείλουμε στον κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας, να επιστρέψουμε για το τουρνουά Ακρόπολις και στη συνέχεια έρχεται το ταξίδι στην Κίνα. Θα πάμε αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Θα είμαστε 12 μέρες εκεί για να βάλουμε τις τελευταίες πινελιές, να προσαρμοστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια» τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα έρθει ο κόσμος να μας δει στο μεγάλο κλειστό του Ηρακλείου. Είναι τα πρώτα μας παιχνίδια και θέλουμε να δείξουμε καλά δείγματα γραφής. Η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι πρώτες δέκα μέρες κύλησαν ομαλά, όλα τα παιδιά ήρθαν έτοιμα. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να μπουν στο ρυθμό μας. Προχωράμε μέρα με τη μέρα, αυξάνοντας την ένταση για να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο».

Τέταρτοι οι Εφηβοι

Μια άλλη εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων χωρίς να πάρει μετάλλιο. Παρά τη βοήθεια των φιλάθλων που γέμισαν για μία ακόμη φορά το κλειστό της Ν. Ιωνίας Βόλου, η Εθνική μας ηττήθηκε στον μικρό τελικό με 81-57 από τη Σλοβενία και τερμάτισε στην 4η θέση, που θεωρείται επιτυχία με βάση τον υψηλό ανταγωνισμό. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ισπανία, νικώντας με 58-54 την Τουρκία σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από μεγάλα διαιτητικά λάθη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όλα εις βάρος της τουρκικής ομάδας η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα στη FΙΒΑ.

• Διέψευσε ο ΕΣΑΚΕ σενάρια που ήθελαν να μειώνεται δραστικά το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οπως τονίστηκε, δεν υπήρξε η παραμικρή κρούση για μείωση του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ της υπογεγραμμένης συμφωνίας. Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού χορηγού για το πρωτάθλημα.

• Στις 22 Αυγούστου θα ξεκινήσει προετοιμασία ο Ολυμπιακός, ο οποίος ανακοίνωσε φιλικά με Εφές, Βενέτσια, Αρμάνι, Ούνικς Καζάν, Ερυθρό Αστέρα, Περιστέρι, ΤΣΣΚΑ και Προμηθέα.

• Στην τουρκική Τόφας Μπούρσα θα συνεχίσει ο Ματ Λοτζέσκι την καριέρα του, με τον Παναθηναϊκό να τον αποχαιρετά με «θερμά» λόγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή