Ντόπινγκ: ποινές και στους προπονητές

Ντόπινγκ: ποινές και στους προπονητές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να πείσει ότι… η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται, ο ρωσικός στίβος θεσμοθέτησε πιο αυστηρές ποινές και για τους προπονητές των οποίων οι αθλητές θα εμπλακούν σε υποθέσεις απαγορευμένων ουσιών και θα κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου όσοι προπονητές έχουν περισσότερους από έναν αθλητή που παρέβη τους κανονισμούς περί φαρμακοδιέγερσης δεν θα γίνονται δεκτοί για συνεργασία. Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι υπήρχαν καταγγελίες ότι προπονητές που είχαν τιμωρηθεί εξακολουθούσαν να προπονούν αθλητές. «Οποιος παραβιάζει τους κανονισμούς δεν θα πρέπει να εργάζεται στον ρωσικό αθλητισμό», τόνισε ο Ντμίτρι Σκιακτίν, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βλαντιμίρ Καζαρίν, παλαιού προπονητή της Μαρίγια Σαβίνοβα (κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μ. το 2012 αλλά βρέθηκε «θετική»). Του Καζαρίν είχε ανασταλεί η άδεια του προπονητή αλλά συνέχισε να προπονεί χρησιμοποιώντας μεταμφιέσεις μέχρι που συνελήφθη σε προπονητήριο στο Κιργιζιστάν.

Ο ρωσικός στίβος εξακολουθεί να βρίσκεται… εκτός νυμφώνος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ του 2015. Οι Ρώσοι αθλητές στίβου μπορούν να πάρουν μέρος σε διοργανώσεις της IAAF εφόσον έχουν ελεγχθεί από το πρόγραμμα αντιντόπινγκ της IAAF και μόνο με «ουδέτερη» σημαία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή