Πλώρη για Τόκιο οι Ελληνες ιστιοπλόοι

Πλώρη για Τόκιο οι Ελληνες ιστιοπλόοι

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρότα για ολυμπιακή πρόκριση «χάραξαν» στην Ιαπωνία οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι πρωταθλητές των 470 με τις χθεσινές κούρσες τους απέδειξαν, για άλλη μία φορά, ότι συγκαταλέγονται στα καλύτερα «δίδυμα» του κόσμου. Ανέβηκαν στη 12η θέση, και η χώρα μας βρίσκεται στην 3η από τις τέσσερις που θα πάρουν την πρόκριση για τη διοργάνωση του 2020. Με τον άνεμο να φτάνει τους 13 κόμβους και μία Ενοσίμα να θυμίζει… καμίνι, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, οι 182 αθλητές και αθλήτριες των 470, που εκπροσωπούν 29 χώρες, άνοιξαν πανιά στον θαλάσσιο στίβο όπου του χρόνου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Διεξήχθησαν από τρεις κούρσες σε άνδρες και γυναίκες. Οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου ανέβηκαν στην 8η της γενικής κατάταξης. Χθες πλασαρίστηκαν 14ες, 13ες, 6ες. Ικανοποιητική όμως είναι και η παρουσία της νεανικής ομάδας των Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου που είναι 33ες στα 39 ζευγάρια. Στις γυναίκες, η χώρα μας, ήδη, έχει πάρει την πρόκριση για το Τόκιο. 

Στους άνδρες, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής δείχνουν αποφασισμένοι να γυρίσουν από τη «χώρα των χρυσανθέμων» με την ολυμπιακή πρόκριση. Το 18ο και το 13ο πλασάρισμα της πρώτης ημέρας το διαδέχθηκαν χθες τρεις πολύ καλές κούρσες (7, 4, 3) με τους «χάλκινους» ολυμπιονίκες του Ρίο να ανεβαίνουν στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, και να φέρνουν τη χώρα μας ανάμεσα σε αυτές που θα «σφραγίσουν» ολυμπιακά εισιτήρια. Οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός είναι 40οί στα 52 «δίδυμα».

Από το περυσινό Παγκόσμιο πρόκριση έχουν πάρει οι Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μ. Βρετανία και Νέα Ζηλανδία. Στην Ιαπωνία θα κριθούν τέσσερις προκρίσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση (Ουγγαρία, Τουρκία, Ελλάδα, Ρωσία), αλλά η βαθμολογική διαφορά είναι μικρή και η διοργάνωση σε εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή